Ucigaș găsit spânzurat în celula din Penitenciarul Poarta Albă

1192
Ucigaș găsit spânzurat în celula din Penitenciarul Poarta Albă - dsgdsgh-1326657902.jpg
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a murit un deținut condamnat pentru omor, încarcerat în Secția Exterioară Valu lui Traian, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Poarta Albă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3,30, bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit de colegii de celulă spânzurat în toaletă. El a folosit, drept ștreang, mai multe cearșafuri legate între ele.

Petrică Augustin, originar din Bacău, fusese condamnat la 25 de ani de închisoare după ce, în 1996, a omorât un om. Mai avea însă puțin până la eliberare, căci în 2014 urma să fie audiat de comisia de eliberare condiționată. Potrivit reprezentanților penitenciaru-lui, ar fi avut șanse să iasă din închisoare condiționat, căci era un deținut model.

De altfel, în ciuda infracțiunii grave comise, își ispășea pedeapsa în Secția Exterioară Valu lui Traian, destinată per-soanelor încarcerate pentru infracțiuni mărunte sau considerate nepericuloase. "Nimic din purtarea lui, din ultimele zile, nu a trădat o intenție suicidală. Nu a dat niciodată semne de vreo tulburare psihică și a fost bine dispus în ultima perioadă. Urmează ca procurorii să stabilească împrejurările în care s-a produs sinuciderea", a afirmat inspectorul principal Gabriel Botezan, purtător de cuvânt al instituției de detenție.

Cercetările criminaliștilor arată, după primele verificări, că este vorba de o sinucidere, căci nu au fost descoperite urme de violență pe corpul deținu-tului. Urmează să fie efectuată, însă, necropsia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.422 secunde