Ucigașul cu BMW a adus CSM-ul pe capul Judecătoriei Constanța

1930
6
Ucigașul cu BMW a adus CSM-ul pe capul Judecătoriei Constanța - radupopescu-1334169157.jpg

În aceste zile, doi angajați ai Inspecției Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii se află la Judecătoria Constanța pentru a verifica în ce condiții s-a produs eroarea din cauza căreia Radu Popescu, cel care a omorât un om ce aștepta autobuzul în stație, a fost pus în libertate.

La data de 24 februarie, în urma articolelor apărute în presa constănțeană vizavi de eroarea comisă de magistratul Mihaela Lavinia Cîrciumaru, de la Ju-decătoria Constanța, care a uitat să treacă "dispozitivul" la în-cheierea de ședință prin care s-a hotărât menținerea în arest a lui Radu Popescu, tânărul care l-a ucis, beat fiind și drogat, pe antrenorul Vasile Luban, de 71 de ani, în stația de autobuz de pe strada Mircea cel Bătrân, Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat. În urma greșelii respective, judecă-torii de la Tribunal deciseseră atunci punerea în libertate a lui Radu Popescu.
Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, ne-a declarat atunci că Inspecția Judiciară s-a autosesizat din oficiu în acest caz, urmând a se face verificări prealabile pentru a se constata dacă există indicii care să ducă la o culpă directă a judecătorului, care să fi comis eroarea cu rea intenție sau din gravă neglijență. După verificările prealabile ale Inspecției Judiciare, în funcție de cele constatate, poate fi sesizată Comisia de Disciplină.
În aceste zile, doi inspectori de la Inspecția Judiciară din cadrul CSM se află la Judecătoria Constanța, pentru a verifica toate aspectele legate de punerea în libertate a lui Radu Popescu. Aceștia iau la puricat dosarul cu pricina și verifică toate aspectele care au condus la eroarea respectivă, ei urmând a face un raport și a dispune dacă se impune cercetarea disciplinară a magistratului Cîrciumaru ori ba.
Radu Popescu este judecat pentru că l-a omorât, la data de 26 noiembrie 2011, într-un accident de circulație produs pe strada Mircea cel Bătrân, pe fostul antrenor Vasile Luban, de 71 de ani. Șoferul se afla în stare de ebrietate și sub efectul consumului de droguri în momentul în care a produs tragedia, după cum au declarat, la acel moment, polițiștii, iar după ce a produs accidentul a fugit de la fața locului. Ulterior punerii sale în libertate, la data de 8 martie, magistratul Cîrciumaru a dispus condamnarea la pedeapsa de cinci ani de închisoare a lui Radu Popescu și, totodată, aceasta a dispus rearestarea sa.
Dar se pare că și de această dată judecătorul Lavinia Cîrciumaru ar fi făcut-o lată. Aceasta a luat măsura arestării printr-un alt text de lege decât cel prin care se dispune arestarea preventivă a unei persoane, astfel că Radu Popescu a fost, din nou, eliberat, de această dată de magistrații de la Curtea de Apel Constanța.



Comentează știrea

revoltat
12 aprilie 2012
prostie sau reavointa

sa plateasca judecatorii pentru acest individ nemernic ...sa plece daca nu sunt competenti

4D
12 aprilie 2012
Doua greseli, acelasi inculpat, aceeasi judecatoare!

Aceste doua erori au fost produse doar de o singura judecatoare (Lavinia Circiumaru) si a fost vizat doar un singur om: Radu Popescu! Crede cineva ca este o coincidenta? Eu nu cred.

jaga
12 aprilie 2012
beddd

la puscarie cu amandoi

Wayne
15 aprilie 2012
Siktir !

"ca-n filmele cu prosti" partzarul ala ar trebui dus la ocna, la munca silnica pe viata, nu in parnaie...la scos sfecla pe camp din noroaie...javra imputita ce este, are Dzeu grija de el sa nu-i fie bine...stati linistiti ca nu-i va fi bine...

masina cu soldati
20 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

cineva
21 aprilie 2012
undeva

inca un drogat ...

Răspuns la: moartea rosie smurd
Adăugat de : masina cu soldati, 20 aprilie 2012
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Scurgeri de combustibil la Agigea
Pagina a fost generata in 0.242 secunde