Ultima fotografie cu militarii români din Afganistan, înainte să fie răniți în atac

156
Ultima fotografie cu militarii români din Afganistan, înainte să fie răniți în atac - atac-1558818487.jpg

Articole recomandate

Patru dintre militarii răniți în Afganistan, vineri, din Batalionul 300 Protecția Forței "Sfântul Andrei", au fost externați, anunță Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres.


Astfel, plutonierul Rusu Marian, caporalii clasa a II-a Ștefan Florin-Laurențiu și Apetroaie Petrică și fruntașul Petcu Nicolae au fost externați în decursul aceleiași zile. Toți pacienții externați își continuă tratamentul și recuperarea, aceștia aflându-se deja în grija echipei medicale românești.


Potrivit sursei citate, caporalul clasa a II-a Anton Florin se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate.


Cei cinci militari au fost răniți în urma inițierii unui dispozitiv exploziv improvizat în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare în zona de responsabilitate a batalionului.


Sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale a fost publicată o fotografie făcută cu doar 24 de ore înainte în care apar și militarii răniți.


"Ieri, înainte să plecăm în misiunea de patrulare am făcut fotografia asta


Nu bănuia nimeni ce urma să se întâmple. Am plecat într-o misiune de patrulare mixtă cu partenerii americani. Totul părea în regulă până când... un MRAP de-al nostru a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.


Colegii noștri, plutonierul Marian Rusu, caporalii Florin Anton și Laurențiu Ștefan, Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu, au avut nevoie de primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.


Patru dintre ei au fost externați dar își continuă tratamentul și recuperarea în grija echipei medicale românești. Anton Florin este în continuare internat pentru tratament de specialitate.


Ne este foarte greu să trecem prin astfel de incidente dar trebuie să ne continuăm misiunea. Le suntem aproape colegilor noștri cu tot ce putem și sperăm să fie totul bine!


Ne uităm la fotografia asta și ne cuprinde un sentiment greu de explicat. Eram toți 21 și drapelul... Așa vom rămâne, până la capăt împreună!


Mâine e ziua românilor de pretutindeni, să vă gândiți și la noi, cei plecați în misiune.", este mesajul postat pe Facebook.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9096 secunde