Un avion MiG 21 Lancer s-a prăbușit la Câmpia Turzii. Cei doi piloți au murit

456
Un avion MiG 21 Lancer s-a prăbușit la Câmpia Turzii. Cei doi piloți au murit - 0618130d0a38a37556ebd5317d5e445e.jpg
Un avion de tip MiG 21 Lancer s-a prăbușit, ieri, în apropiere de Câmpia Turzii. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că cei doi militari aflați în avion au murit.
MApN a precizat că, în jurul orei 13.10, o aeronavă militară MiG-21 LanceR cu dublă comandă, aparținând Flotilei 71 Aeriene din Câmpia Turzii, s-a prăbușit în apropierea aerodromului.
"În urma impactului cu solul, cei doi piloți și-au pierdut viața", se arată în comunicatul MApN.
Potrivit sursei citate, aeronava militară executa o misiune de cercetare meteo în vederea pregătirii unor zboruri de instrucție.
Prim-procurorul militar adjunct al Parchetului Militar Cluj, Ioan Mora, a declarat că un procuror militar se află la locul accidentului pentru a cerceta cauzele și împrejurările prăbușirii avionului MiG 21 Lancer.
"Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Cluj a declanșat o anchetă privind cauzele și împrejurările prăbușirii aparatului MiG 21 Lancer. S-a luat legătura cu Institutul de Medicină Legală Cluj, unde se va face autopsia celor doi piloți decedați, dar și cu Poliția și Jandarmeria pentru a asigura perimetrul zonei în care a avut loc accidentul aviatic", a spus Mora.
El a precizat că acest accident este cercetat și de o comisie a Ministerului Apărării Naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Noiembrie 2010
Stire din Eveniment : Extrădat autorităților franceze
Pagina a fost generata in 1.6734 secunde