Un bărbat a primit o amendă uriașă pentru că a dat zăpada de pe trotuar

487
Un bărbat a primit o amendă uriașă pentru că a dat zăpada de pe trotuar - barbat-1705509630.jpg

Articole de la același autor

Amendă usturătoare pentru un romașcan! Un bărbat din Roman a fost amendat cu 1.800 de lei, după ce a ajutat o angajată a unui magazin să curețe trotuarul de zăpadă. Când se afla în plină activitate, bărbatul a fost văzut de un echipaj al Poliției Locale. Oamenii legii i-au cerut bărbatului să se legitimeze, însă cetățeanul a cerut explicații. Atunci, situația a degenerat, iar bărbatul a ajuns încătușat și urcat în mașina oamenilor legii.

Cetățeanului i s-a imputat faptul că ar fi aruncat zăpada pe stradă, iar, acum, vrea să își facă dreptate în instanță. Însă, ce spune legea referitor la modul în care se desfășoară îndepărtarea zăpezii din fața magazinelor, în România?

Curățarea trotuarului de zăpadă revine ca obligație către personale juridice, dar în funcție de reglementările locale – în caz contrar, se aplică amendă.
Fiecare oraș poate avea propriile reglementări referitoare la această speță. Dacă reglementările nu se respectă, atunci amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei. Persoanele juridice care dețin firme cu deschidere stradală (magazine, de pildă) au obligația, în funcție de reglementările locale, să curețe zăpada sau gheața de pe trotuar. Acesta trebuie să fie curat în permanență, notează cancan.ro

De exemplu, în București micii patroni, mai ales cei din comerț, trebuie să respecte asemenea reglementări locale. Sunt obligațiile care se regăsesc în Normele de Salubrizare ale Municipiului București, aprobate prin Hotărârea Consiliului General 120/2010. Dacă este consultat articolul nr. 12 al Hotărârii, atunci se poate regăsi speța respectivă. De exemplu, magazinele care funcționează la parterul blocului trebuie să aibă zăpada îndepărtată de pe trotuar.

„Persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheată formați la nivelul acoperișului imobilului/construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.
La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării acestora”, se arată în art. 12.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7219 secunde