Un bărbat din Constanța a fost obligat să poarte brăţară electronică, după un conflict

170
Un bărbat din Constanța a fost obligat să poarte brăţară electronică, după un conflict - x-fond-constanta-pas-important-1706727566.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, Poliţia Constanţa a fost sesizată cu privire la un conflict izbucnit între o femeie şi un bărbat, soldat cu emiterea unui ordin de protecţie şi cu montarea unei brățări electronice de supraveghere, menită să protejeze victima de posibilul agresor.

Potrivit oamenilor legii, „la data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4 Poliție au fost sesizați de o femeie, de 36 de ani, cu privire la faptul că un bărbat i-ar fi lovit ușa de acces în locuință, provocându-i distrugeri. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că între cei doi a avut loc un conflict”, informează Poliţia Constanţa.

Astfel, pentru ca victima să fie în siguranţă în timp record, în cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu, concomitent fiind montată brățară electronică de supraveghere. De asemenea, oamenii legii au întocmit şi dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.



Cum funcţionează sistemul de supraveghere electronică


Reamintim că, începând de la 1 ianuarie 2024, 20 de județe au intrat în etapa a doua de implementare a Sistemului Electronic de Monitorizare Electronică, printre care şi Constanța.

Pentru punerea în aplicare a prevederilor legale, au fost achiziționate 2.400 de kituri de monitorizare.

Sistemul de supraveghere constă într-un kit care include brăţara care se prinde de gleznă sau de încheietura mâini agresorului, un telefon mobil înmânat agresorului, care are montat un sistem de urmărire şi pe care este obligat să îl poarte, încărcat, asupra lui, în caz contrat declanşându-se alarma.

Brăţara conţine elemente de siguranţă care nu permit agresorului să o îndepărteze. Un al doilea telefon este înmânat persoanei care este protejată, care va avea de asemenea obligaţia de a-l purta asupra sa.

Există şi kituri cu telefoane pentru multiple persoane protejate, victime ale violenţei domestice.

Dispozitivul electronic de supraveghere va avertiza persoana supravegheată de producerea unei alerte de apropiere, de părăsire neautorizată a imobilului, de depășire neautorizată a unui perimetru stabilit, alerta de intrare neautorizată într-un perimetru stabilit sau alerta de atingere a nivelului critic de descărcare a acumulatorului și altele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4796 secunde