Un exercițiu privind managementul consecințelor unui atac bioterorist sa desfășurat la Tulcea

949
Un exercițiu privind mana-gementul consecințelor unui atac terorist cu un agent infecțios, organizat de Serviciul Român de Informații, împreună cu Centrul Zonal de Înalte Studii pentru Prevenirea Bioterorismului sa desfășurat la Tulcea, printre observatori fiind și reprezentanți ai FBI.
Scopul principal al acestui exercițiu, a fost pregătirea în comun a personalului autorităților și instituțiilor publice cu responsabilitate în prevenirea și combaterea terorismului, precum și în managementul situațiilor de urgență. Cu această ocazie, a fost testat și gradul de interope-rabilitate al structurilor naționale cu atribuții în soluționarea unui act terorist la nivel național.
La acest eveniment au participat, alături de reprezentanți ai Serviciului Român de Informații și ai Centrului Zonal de Înalte Studii pentru Prevenirea Bioterorismului, și reprezentanți ai Ministerului Ad-ministrației și Internelor, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Mediului, Ministerului Sănătății, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Ca ob-servatori externi au fost prezenți la Tulcea reprezentanți ai Armatei Statelor Unite și ai FBI.
Marți, la Tulcea au fost prezenți reprezentanți ai organizatorilor, colaboratorilor, dar și ai instituțiilor din zonă. Evenimentul a început cu o prezentare a instituțiilor implicate, cât și a dotărilor și echipamentelor. De asemenea, în cursul zilei de marți au fsot programate câteva momente tactice de combatere a terorismului, exerciții de specialitate, urmate de triajul medical, prelevarea și transportul probelor.
Președintele Centrului Zonal de Înalte Studii pentru Prevenirea Bioterorismului, Grigore Ion, a declarat că unul dintre elementele esențiale pentru crearea unui climat de siguranță este o bună colaborare între instituțiile specializate și societatea civilă, care trebuie să fie mereu un partener social în activitățile de menținere a siguranței naționale. Grigore Ion a precizat că organizarea evenimentului la Tulcea în anul 2009 a fost stabilită încă din 2006, la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.766 secunde