Un liceu din Năvodari, în pericol de prăbușire în caz de seism major

92
Un liceu din Năvodari, în pericol de prăbușire în caz de seism major - unliceudinnavodaripericolprabusi-1386074296.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța împreună cu toate structurile profesioniste de intervenție în situații de urgență, organizează un exercițiu tactic de cooperare în cazul producerii unui seism major. 


Scenariu 


Ca urmare a manifestării seismului, în județul Constanța sunt semnalate avarii la un rezervor de motorină de la Rompetrol Rafinare și un incendiu la Service Center General Electric din localitatea Ovidiu. În ambele locații, se înregistrează victime printre personalul aflat la locul de muncă pentru care se intervine atât cu serviciul privat cât și cu cel profesionist pentru situații de urgență. Concomitent, la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari sunt înregistrate mai multe avarii atât la infrastructura clădirii liceului cât și la branșamentele de utilități (apă, gaze, energie electrică). 


Pentru rezolvarea situațiilor tactice create în scenariul exercițiului vor fi mobilizate toate instituțiile județene cu rol în gestionarea situațiilor de urgență și se pun în aplicare Planurile Roșu și Alb de Intervenție ale județului Constanța. Altfel spus, echipajele specializate vor interveni pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături sau blocate la înălțimi, acordarea primului ajutor și transportul răniților la unitățile spitalicești.


Printre echipajele de salvare care vor participa la acest exercițiu, va fi și elicopterul Consiliului Județean Constanța operat de S.C. Regional Air Services S.A. Tuzla. Exercițiul are loc astăzi, la ora 11, la Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Avion prăbușit!
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Actual : Elicopter prăbușit peste un pub
Miercuri, 23 Octombrie 2013
Stire din Economie : Dolarul american se prăbușește!
Pagina a fost generata in 0.6622 secunde