Un nou comandant la Școala de Aplicație a Forțelor Navale

274
Un nou comandant la Școala de Aplicație a Forțelor Navale - unnoucomandant-1596208674.jpg
Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" are, începând de astăzi, un nou comandant. Ceremonia de predare a comenzii a fost organizată în cadrul unității, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait. Evenimentul a fost organizat cu prilejul trecerii în rezervă a comandorului Petrică Pîrvu, care a condus această instituție de formare și dezvoltare profesională a soldaților, maiștrilor militari și a tinerilor ofițeri de marină, din anul 2015.

Comandorul Pîrvu a absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", în anul 1984, și a îndeplinit numeroase funcții la bordul navelor militare și în diferite comandamente de unități și mari unități ale Forțelor Navale. După o carieră de 36 de ani cu numeroase realizări profesionale, comandorul Petrică Pîrvu a predat drapelul de luptă al unității comandorului Vasile Săvulescu și a trecut în revistă formația alcătuită din personalul Școlii de Aplicație a Forțelor Navale.

La rândul său, comandorul Vasile Săvulescu este absolvent al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", promoția 1995, iar de-a lungul carierei sale, și-a desfășurat activitatea la nave, ocupând diferite funcții, de la cea de comandant de navă, la cea de comandant de divizion de nave, precum și funcții de conducere în unele structuri logistice și de instrucție din Forțele Navale.

Contraamiralul Panait l-a felicitat pe comandorul Pîrvu pentru întreaga sa activitate și i-a urat pensie îndelungată, iar pe comandorul Săvulescu l-a felicitat pentru numirea în funcție și i-a transmis mult succes, putere de muncă și realizări profesionale.

Începând cu data de 1 august, comandorul Vasile Săvulescu va îndeplini și atribuțiunile de comandant al garnizoanei Mangalia.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4624 secunde