Un ofițer din IGPR, acuzat că lua bani de la arestați, va fi judecat pentru corupție

877

Articole de la același autor

Un ofițer din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru că și-ar fi însușit peste 18.000 de euro de la mai multe persoane arestate preventiv, în schimbul acordării unor favoruri în arest și a promisiunii că ar putea obține cercetarea lor în stare de libertate.
Ofițerul Mihai Chiper, care activa în cadrul IGPR, Direcția Cercetări Penale -  Serviciul de Cercetare a Infracțiunilor din domeniul Crimei Organizate, este acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, se arată într-un comunicat al DNA.
Chiper s-ar fi folosit de calitatea sa de ofițer de poliție judiciară delegat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - DIICOT, pentru a le pretinde unor inculpați arestați preventiv într-un dosar aflat în cercetare suma totală de 10.000 de euro. În schimb, Chiper s-a angajat că le va oferi inculpaților unele favoruri, cum ar fi acordarea de pachete și vizite la sediul arestului IGPR. Pentru serviciile oferite, Chiper a primit 8.100 de euro din totalul sumei solicitate.
De asemenea, în același context, Chiper a mai pretins de la aceleași persoane și suma de 40.000 euro, din care a primit efectiv 10.000 euro. El a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra magistraților de la Curtea de Apel București, care judecau cauzele având ca obiect menținerea stării de arest a inculpaților și că
i-ar fi putut determina pe judecători să hotărască cercetarea lor în stare de libertate.
Procurorii DNA au pus sechestru pe un teren de 2.500 de metri pătrați, care aparținea ofițerului, pentru a acoperi suma de 8.100 de euro încasată de el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9457 secunde