Un proiectil de calibrul 76 milimetri, descoperit de un localnic

139
Un proiectil de calibrul 76 milimetri, descoperit de un localnic - uzwctdb-1556959029.jpg
Un proiectil care avea calibrul de 76 milimetri a fost descoperit, vineri seară, pe malul Siretului, în zona orașului Bucecea, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, muniția, care a fost găsită de un localnic, "provine din timpul conflictelor armate, are elemente de inițiere și putea exploda la orice mișcare bruscă".

"Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară", a afirmat Lupu.

Pirotehnicienii din Botoșani reamintesc cetățenilor că, în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniției sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunțe ISU sau Poliția prin numărul de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării și neutralizării acestor obiecte.

Sursa : Agerpres 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8752 secunde