Un român, condamnat la 30 de închisoare în Spania. Executarea se face în România

512
Un român, condamnat la 30 de închisoare în Spania. Executarea se face în România - arest-1510065411.jpg

Articole recomandate

Un bărbat din Vaslui, condamnat la 30 de ani de închisoare de autoritățile din Spania pentru tâlhărie, vătămare corporală și viol, a fost preluat de polițiștii români pentru a executa pedeapsa în sistemul penitenciar național.


Potrivit Poliției Române, un bărbat de 29 de ani din Vaslui a fost transferat din Spania, sub escortă, pentru executarea unei pedepsei de 30 ani de închisoare în sistemul penitenciar din România, pentru comiterea de infracțiuni cu violență, în Spania.

Bărbatul a fost condamnat de instanțele spaniole pentru tâlhărie, vătămare corporală și viol, în formă continuată.

Instanța de judecată a reținut faptul că, în cursul anului 2012, împreună cu un complice, bărbatul a abordat cinci victime cărora, prin amenințări și violență, le-a sustras gențile în care aveau bani, telefoane, bijuterii și alte bunuri personale. De asemenea, bărbații au încercat să constrângă prin violență victimele să întrețină raporturi sexuale, acțiuni oprite de apropierea unor trecători sau de opoziția victimelor.

Într-unul dintre cazuri, victima a suferit daune fizice care s-au vindecat în 106 zile, fiind lovită de cei doi bărbați.

Totodată, bărbații au acostat o altă victimă în parcarea subterană a unui imobil din Alicante în care aceasta locuia, au constrâns-o să le remită 70 de euro și alte bunuri pe care aceasta le avea asupra sa și au constrâns-o să întrețină raporturi sexuale.

Transferul a fost dispus conform unei sentințe penale pronunțate de Curtea de Apel Iași prin care s-a hotărât recunoașterea și punerea în executare în România a pedepsei de 30 de ani de închisoare aplicate prin sentințele emise de instanțele din Spania.

Sursa: News.ro



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9821 secunde