Un român din Spania, identificat de familie după 13 ani în care a stat la morgă

315
Un român din Spania, identificat de familie după 13 ani în care a stat la morgă - 61561346-1619949190.jpg

Articole recomandate

Dumitru Ionescu a murit în Spania, în 2007, dar abia acum, după 13 ani, trupul acestuia a ajuns în cimitirul municipal al orașului, după ani de zile în care a stat în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia. Cadavrul bărbatului a fost descoperit pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada. Legiştii spanioli au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale, potrivit Antena3.


În pod paradoxal, familia sa i-a raportat dispariţia abia în anul 2019. Acum, identitatea acestuia a fost descoperită în urma unui test ADN efectutat de specialişti cu ajutorul fiicei românului, scrie Adevărul. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului, iar analizele genetice au confirmat asemănările între profilul fiicei şi al bărbatului găsit în 2007. Așa au aflat și autoritățile spaniole că cel care petrecuse 13 ani de zile în congelatorul morgii Institutului de Medicină Legală din Valencia era Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morţii sale.


A fost momentul în care tribunalul din Moncada a putut să-i eliberareze familiei bărbatului un certificat de deces. Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie, conform elperiodico.com.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5735 secunde