Un sfert din polițiștii din Constanța, reclamați că nu-și fac treaba!

1594
12
Un sfert din polițiștii din Constanța, reclamați că nu-și fac treaba! - fondpolitistireclamatii-1380467716.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt supărați că anchetarea plângerilor pe care le depun la Poliție durează foarte mult și că polițiștii au o atitudine "necorespunzătoare". Acestea două sunt principalele motive pentru care, numai în primul semestru din 2013, un sfert dintre polițiștii din județul nostru au fost reclamați șefilor.

Oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de activitatea polițiș-tilor. Drept urmare, și numărul reclamațiilor primite pe adresa Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a crescut considerabil, comparativ cu anul trecut. Astfel, dacă în prima jumătate din 2012, Biroul Control Intern (biroul unde sunt centralizate toate reclamațiile și nemulțumirile sosite cu privire la vreun angajat al inspectoratului și unde sunt verificate cele sesizate!) a făcut 277 de anchete, în urma a tot atâtea reclamații, în primul semestru din anul în curs, au fost reclamați 356 de polițiști constănțeni, ne-au precizat reprezentanții Poliției Constanța. Adică fix un sfert din totalul polițiștilor din județul nostru (1.432 de polițiști)!

"În majoritatea cazurilor, se reclamă tergiversarea cercetărilor în dosare penale și atitudinea necores-punzătoare adoptată de unii polițiști", au mai arătat oamenii legii.

Nemulțumirile populației sunt de înțeles, admit polițiștii, în condițiile în care s-a redus drastic numărul agenților de pe străzi, mulți colegi au ieșit la pensie sau au părăsit structurile prin demisie, iar tot mai multe fărădelegi sunt comise de puștani de până în 16 ani, față de care nu se poate lua nicio măsură legală. În acest context, constănțenii sunt indignați pentru că polițiștii nu l-au prins pe cel care le-a spart boxa, pe cel care le-a forțat portiera mașinii sau pentru că vecinul, pe care l-au reclamat de atâtea ori, continuă să facă scandal!

În ciuda numărului ridicat al polițiștilor reclamați, superiorii au luat măsuri de sancționare doar în câteva cazuri. Astfel, dintr-un total de câteva sute de reclamații, doar împotriva a șase polițiști s-au luat măsuri de natură disciplinară, și anume patru au primit atenționări în scris, iar doi mustrări scrise. Concret, au fost sancționați cu formele cele mai ușoare prevăzute de Codul Muncii, semn că abaterile de care s-au făcut vinovați nu au fost grave.

Cum și unde se depun reclamațiile?

Constănțenii care doresc să sesizeze reprezentanții Poliției Constanța cu privire la conduita vreunuia dintre angajați trebuie să știe că o pot face la punctul de acces 1 în inspectorat, înscriindu-se în audiență la comisarul șef Constantin Dancu, la adjuncții săi - comisarii șefi Adrian Rapotan și Camil Manea, dar și prin trimiterea unei scrisori sau email. Neapărat trebuie precizate toate datele de contact și de identitate.

Totodată, trebuie subliniat că nu există limită de timp pentru depu-nerea sesizărilor, iar răspunsul va fi transmis într-o lună de zile.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
noni
30 septembrie 2013
Si da si nu

Au si ei dreptate ca sunt putini, au mult de munca si sunt prost platiti, dar sunt si multi militieni printre ei. Exemplu, am sesizat la 112, o violenta domestica, de 4 ori, in 50 de minute...si 2 apeluri direct la sectie. Nimic. Dupa o ora, doi militieni, cu chef de caterinca vin si constata din prima secunda, ca vi lenta domestica nu e o urgenta, ca trebuie lasati sa se calmeze, ca multe femei merita batute, ba chiar pe unele le excita bataia !! Am ramas masca, nu am putut sa cred ce a scos pe gura organu. Ce nu le-am spus, este ca i-am inregistrat cu telefonul, posibil sa mai am inregistrarea, dar nu le-am facut reclamatie ca sunt vecini cu mine si nu am vrut sa stau sa-mi pazesc noaptea masina, in loc sa dorm... Unii chiar sunt jegosi.

FONDURI UE
30 septembrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

titi
30 septembrie 2013
militieni

Este f. adevarat ce patim noi cu acesti militieni.daca le reclamam ceva ,verbal ,si nu esti de acord cu raspunsul lor ,imediat cer buletinul cu amenintarea ca te duc la sectie .Intre militienii nostri burtosi si politistii din Spania de ex. este o mare diferenta-si nu numai la burdihane.La gara acum cateva zile era o masina a politiei galbena pe capota careia erau trei pahare cu cafea servite de cei trei militieni, printre care si o fatuca , care mi-azis sa-mi vad de drum ca altfel ma duce la sectie .Va rog luati masuri drastice ptr. comportamentul mucoasei care vrea sa fie politist.ASTEPT RASPUNS

FONDURI EUROPENE
30 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

FONDURI EUROPENE
30 septembrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

n.v.t.
30 septembrie 2013
ADEVARAT!

Trist insa foarte adevarat ! Polistii din Constanta habar nu au care este diferenta dintre o declaratie si o reclamatie!?!? Reclamatiile, mai nou ,sunt respinse in Constanta, pentru simplu motiv ca sunt adresate dn-lui Comisar Sef si NU dn-lui Comandant ?!?! sau pentru ca reclamatia nu este scrisa de mana ?!?! pai ma intreb pe ce motiv resping atunci reclamtiile trimise pe e-mail ?!?!?????!!!!!!!

Dan
30 septembrie 2013
garcea

Ne intrebam de ce se comporta ca militienii. Simplu,pt ca sunt instruiti de niste militieni.Auzi,mustrare scrisa sau atentionare scrisa,te umfla rasul.La noi la tara ,nu departe tare de C-ta,daca reclami ca ti s-a furat ceva se poate sa platesti tu amenda.Ba ca nu ai lacat la poarta,ba ca nu ai caine bun sau ca ai dormit prea adanc.Cum o dai tot in picioare cad,ne gandim la ce dracu le mai platim salariille!Ca sa nu mai spunem ca la 50-55 ani se pensioneaza ca sunt rupti de munca.

politist
30 septembrie 2013
realitatea

In mare parte populatia are dreptate sa fie deranjata ca reclamatiile lor nu sunt solutionate,dar nimeni nu vrea sa vada si sa stie care este adevaratul rol al politiei in stat si legislatia care este de respectat.Se solicita prin serviciul de urgenta 112 scandal in familie dar nimeni nu stie ca legislatia prevede scandalul in locuri publice,se solicita politia ca rup copii florile de pe casa scarii,ca vecinul de deasupra zugraveste si i-a facut mizerie si cine-i face curat(probabil ca politia),ca i-a fost distrus un bun dar nimeni nu stie ca distrugerea se pune in miscare la plangerea prealabila,iar politistii cand ii indruma sa faca ceea ce este legal sunt foarte indignati ca nu se iau masurile pe loc,indignati de faptul ca politistul vine dupe 10 minute nestiind faptul ca acesta vine pe jos pt ca masinile institutiei stau in curte ca nu au carburant si ca domnul sef ipj nu permite iesirea pe teren a acestora,nu se stie faptul ca politistul este in echipaj mixt el fiind singurul care sa clarifice situatia si multe alte deficiente pe care nici cetateanul si nici sefii de la birouri nu le cunosc decat cei aflati in teren.Cam aceasta este realitatea.Poti oare reclama o vanzatoare ca nu-ti vinde un produs pe care nu-l are in magazin?

dan
30 septembrie 2013
politisti corupti

Bun articol,chiar marti pe 24 am fost in audienta la domnul Dancu. Din 2007 tot sesizez politia ca e zgomot si deranj mare la Rovas pe Aurel Vlaicu si nu putem sa ne odihnim noptile din cauza nuntilor.Duminica am sunat la 112 au venit dupa 45 de minute si ce credeti ca imi spun "sa dorm in cursul saptamini si simbata si duminica sa ascult muzica de la nunta ca ei nu au ce sa le faca astora cu bani"sau sa "imi pun termopane ca asta e " si sa nu comentez ca nu le dau eu salariu.Imi pare rau ca nu i-am inregistrat .Deci la sectia 5 nu exista legea 61 /1991 sau .....!!!!!!!!!! ma intelegeti.

bucur
29 octombrie 2013
Incompetenti

Niste idioti... si sefii care nu iau masuri, adica nu-i controleaza, si idiotii de politisti adusi din scolile "moderne" de politie sau, mai rau, din civilie, prin angajare directa!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5909 secunde