29 de percheziții în trei județe

Una dintre persoanele reținute în cazul falsificatorilor de carduri este din Constanța

3376
Una dintre persoanele reținute în cazul falsificatorilor de carduri este din Constanța - 324ce9339186f4e11fb5ebd5d3ea5f05.jpg
Polițiștii constănțeni de la Crimă Organizată au efectuat, ieri dimineață, o percheziție domiciliară în cazul rețelei de falsificatori de carduri, o persoană fiind reținută și trimisă la București pentru audieri.
Șeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanța, Aurelian Pavel, a declarat că descinderea s-a soldat și cu o reținere. "Am găsit un învinuit care a fost dus la București, la Parchet, la DIICOT, pe baza mandatului de aducere emis de instanță. Acțiunea este coordonată de la București", a precizat acesta.
Pavel a mai spus că în urma perchezițiilor nu s-au identificat obiecte care să intereseze munca de poliție. "Individul respectiv, al cărui nume nu-l pot da, se ocupa de retragerea din automate din străinătate", a precizat Pavel.
Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate au efectuat, ieri dimineață, mai multe descinderi în București, Craiova și Constanța împotriva unor rețele care se ocupă cu clonarea de carduri bancare, printre persoanele vizate fiind și Iustin Covei, fiul unui magistrat de la Curtea de Apel Craiova.
Până la închiderea ediției, aproximativ 20 de persoane, printre care și craioveanul Iustin Covei, au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri, acestea fiind ridicate de anchetatori în urma perchezițiilor care au avut loc ieri.
Potrivit anchetatorilor, în total s-au desfășurat 29 de percheziții, între care 27 în Craiova, una în București și una în Constanța, fiind vizate mai multe persoane care ar face parte dintr-o rețea de falsificatori de carduri. Anchetatorii susțin că membrii acestor rețele falsificau și fabricau dispozitive de citire de carduri și de informații de pe carduri, care erau montate pe ATM-uri din țări din Orient, precum Iordania și Tunisia. În aceste țări erau obținute informații de pe carduri, care apoi erau clonate în România. Ulterior, alți membri ai rețelelor scoteau banii de pe aceste carduri. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este estimat la mai multe zeci de milioane de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4971 secunde