UPDATE / Ce spune Penitenciarul Spital Poarta Albă despre deținutul înjunghiat

145
UPDATE / Ce spune Penitenciarul Spital Poarta Albă despre deținutul înjunghiat - poartaalbapenitenciarintrare1-1378116804.jpg

Articole de la același autor

Un deținut internat în Penitenciarul Spital Poarta Albă a fost înjunghiat, azi-noapte, în această dimineață fiind operat în Spitalul Județean Constanța. 




Potrivit reprezentanților unității de detenție, agresorul și victima erau internați în Secția de Psihiatrie, iar între cei doi a izbucnit un conflict, în urma căruia unul dintre ei l-a înjunghiat pe celălalt cu un obiect ascuțit. 


"Este pentru prima dată când înregistrăm un incident atât de grav. Administrația unității de detenție a demarat o anchetă internă și, de asemenea, au fost sesizați și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, urmând să se întrunească și comisia de pedepse, cu privire la încadrarea deținutului în regimul de detenție", a afirmat Simona Dumitrescu, purtător de cuvânt al instituției de detenție. Deținutul a fost diagnosticat cu o placă penetrantă toracală posteriară, în prezent starea lui fiind stabilă. 


UPDATE - În rândurile următoare vă prezentăm comunicatul de presă transmis de reprezentanții Penitenciarului Spital Poarta Albă, cu privire la incidentul în urma căruia o persoană privată de libertate a ajuns la spital, înjunghiat: 


"În data de 1 septembrie, în jurul orelor 21,30, s-a produs un conflict spontan între două persoane private de libertate internate în Secția Psihiatrie a Penitenciarului Spital Poarta Albă.
Conflictul s-a soldat cu înjunghierea lui H.C.D., în vârsta de 25 ani. Acesta a fost preluat de un echipaj SMURD și prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. În momentul de față se află internat în instituția sanitară mai sus amintită, starea sa de sănătate fiind stabilă.
H.C.D este condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 2 luni pentru tentativă de tâlhărie. Este  recidivist și execută pedeapsa privativă de libertate în regim de maximă siguranță.


Celălalt tânăr, S.E., în vârstă de 18 de ani, execută o pedeapsă privativă de libertate în regim semideschis, având o condamnare de 2 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat.


Administrația locului de deținere a demarat o anchetă internă pentru a identifica împrejurările în care s-a produs incidentul. De asemenea a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.


Va fi sesizată comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate constituită la nivelul Penitenciarului Spital Poarta Albă în vederea includerii numitului S.E. în categoria  deținuților care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului și implicit schimbării regimului de executare în regim de maximă siguranță". 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.419 secunde