Update. PERCHEZIȚII în Constanța / Grupare de carderi care acționa în toată lumea, în atenția DIICOT

539
Update. PERCHEZIȚII în Constanța / Grupare de carderi care acționa în toată lumea, în atenția DIICOT - fondperchezitii13758891181400828-1420706750.jpg

Articole de la același autor

UPDATE - În județul nostru, percheziții au loc în Constanța și în Valu lui Traian. Este vorba despre un număr de 14 persoane, care vor fi audiate la DIICOT Prahova.


Polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din județul Prahova efectuează, la această oră, 34 de percheziții la locuințele membrilor unei grupări specializate în comiterea de infracțiuni informatice și cu mijloace de plată electronică. 30 de persoane vor fi aduse la sediul DIICOT Serviciul Teritorial Ploiești, pentru audieri.


Din cele 34 de percheziții, 21 sunt în municipiul Constanța, trei în municipiul București, patru în județul Prahova, trei în județul Vâlcea și câte una pe raza județelor Bistrița - Năsăud, Brăila și Hunedoara.


Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 30 de persoane, specializat în comiterea de infracțiuni informatice și cu mijloace de plată electronică.

Potrivit anchetatorilor, din investigații a reieșit că, în perioada aprilie 2013 - decembrie 2014, membrii grupării ar fi confecționat și procurat dispozitive artizanale destinate copierii datelor de identificare ale instrumentelor de plată electronică utilizate la terminale P.O.S., A.T.M. sau în benzinării, pe care le-ar fi folosit pe teritoriile mai multor state, precum Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Turcia, Franța, Marea Britanie, Spania). De asemenea, datele de identificare ale instrumentelor de plată electronică obținute ar fi fost utilizate pentru efectuarea de retrageri frauduloase de numerar, atât în țări unde a fost derulată activitatea de skimming, cât și pe teritoriul altor state precum Ecuador, Filipine, Panama și Jamaica și România. 


În documentarea activității infracționale a membrilor grupării s-a cooperat cu instituții de aplicare a legii din Germania, Franța, Suedia și Turcia, cât și cu Biroul Serviciul Secret din cadrul Ambasadei SUA la București.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Alina Bica rămâne în arest
Joi, 11 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Percheziții DNA  la Constanța
Pagina a fost generata in 1.4758 secunde