Ursula von der Leyen, noul președinte al Comisiei Europene

431
Ursula von der Leyen, noul președinte al Comisiei Europene - leyenursulacdujankopetzkyci11322-1563301265.jpg

Articole recomandate

Parlamentul European a validat marți cu 383 de voturi pentru, 22 de abțineri și 327 voturi împotrivă nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru președinția Comisiei Europene.

Rezultatele votului secret cu buletine a fost anunțat de președintele parlamentului European, David Sassoli.

Pentru validarea Ursulei von der Leyen erau necesare 374 de voturi, ceea ce înseamnă că votul pentru alegerea noii președinte a Comisiei Europene a fost unul foarte strâns. În 2014, potrivit AFP, Jean-Claude Juncker a fost validat de Parlamentul European cu 422 de voturi pentru și 250 împotrivă.

Ea va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 și îi va urma în funcție luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat timp de un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene.

Ursula von der Leyen devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Într-un scurt discurs susținut după confirmarea ei la limită de către Parlamentul European, Ursula von der Leyen a spus că este o mare responsabilitate și că munca ei începe din acest moment.

Nou președintă a Comisiei Europene le-a mulțumit eurodeputaților pentru încrederea pe care au avut-o în ea și a cerut Parlamentului European "să lucreze constructiv" cu ea pentru o Europă unită și puternică, notează dpa și AFP.

"Încrederea pe care ați avut-o în mine, ați avut-o în Europa. Sarcina care este înaintea mea mă face să mă simt umilă. Este o mare responsabilitate și activitatea mea începe acum", a adăugat ea.

Pe Twitter, Ursula von der Leyen a scris "Mulțumesc!" în 24 de limbi, iar felicitările au început să curgă pe rețeaua de socializare scrie Agrepres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5705 secunde