US Navy a testat cu succes interceptori antirachetă care vor fi instalați în România

105
US Navy a testat cu succes interceptori antirachetă care vor fi instalați în România - 5328f02295f9cfb408000000-1415345204.jpg

Articole recomandate

Marina americană a testat cu succes o nouă actualizare a sistemului de apărare antirachetă AEGIS, distrugând simultan două rachete de croazieră și o rachetă balistică în largul coastelor Hawaii, anunță Agenția pentru Apărare Antirachetă (MDA) din cadrul Departamentului Apărării pe site.


Distrugătorul USS John Paul Jones, cu baza la Pearl Harbor, a interceptat racheta balistică cu o rachetă ghidată de tip SM-3, lansată simultan cu două rachete de tip SM-2 care au interceptate rachetele de croazieră la joasă altitudine, potrivit MDA.

Testul, care a avut loc joi la ora 1.00 GMT (3.00, ora României), a validat sistemul de apărarea antirachetă AEGIS construit de către Lockheed Martin Corp și două rachete de tip diferit construite de Raytheon Co, precizează aceeași sursă.

Racheta de tip SM-3 este concepută pentru a distruge rachete balistice în spațiu, potrivit producătorului Raytheon Co, un contractor al Apărării americane, iar rachetele de tip SM-2 ajută navele să apere spațiul aerian din zona în care se află.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9687 secunde