Val de pensionări în magistratură: CSM a avizat eliberarea din funcție a 12 procurori; alți 19 judecători așteaptă aprobarea

202
Val de pensionări în magistratură: CSM a avizat eliberarea din funcție a 12 procurori; alți 19 judecători așteaptă aprobarea - csm-1580841175.jpg

Articole recomandate

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți eliberarea din magistratură, prin pensionare, a 12 procurori, informează Agerpres. Printre cei pensionați se află și procurori de la DNA, DIICOT sau Parchetul General.


Joi, Secția pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi cererile de pensionare depuse de 19 judecători, printre care se află Cristina Tarcea, fostă șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și întreaga conducere a Curții de Apel Timișoara: Erica Nistor - președinte, Pușa Carmen Pârvulescu și Marian Bratiș - vicepreședinți.


Asociațiile magistraților au atras atenția că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desființare a pensiilor de serviciu pentru procurori și judecători.


Proiectul a fost criticat dur de către magistrați, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat Curtea Constituțională.


Președintele Instanței supreme, Corina Corbu, declara săptămâna trecută că decizia luată de Parlament privind eliminarea pensiilor speciale este "tristă" și "stupefiantă".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.764 secunde