Val de pensionări în magistratură: CSM a avizat eliberarea din funcție a 12 procurori; alți 19 judecători așteaptă aprobarea

Marţi, 04 Februarie 2020, 20:32
176
Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți eliberarea din magistratură, prin pensionare, a 12 procurori, informează Agerpres. Printre cei pensionați se află și procurori de la DNA, DIICOT sau Parchetul General.


Joi, Secția pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi cererile de pensionare depuse de 19 judecători, printre care se află Cristina Tarcea, fostă șefă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și întreaga conducere a Curții de Apel Timișoara: Erica Nistor - președinte, Pușa Carmen Pârvulescu și Marian Bratiș - vicepreședinți.


Asociațiile magistraților au atras atenția că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desființare a pensiilor de serviciu pentru procurori și judecători.


Proiectul a fost criticat dur de către magistrați, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a sesizat Curtea Constituțională.


Președintele Instanței supreme, Corina Corbu, declara săptămâna trecută că decizia luată de Parlament privind eliminarea pensiilor speciale este "tristă" și "stupefiantă".
Pagina a fost generata in 0.3297 secunde