Vameșii au confiscat țigări în valoare de 12.500 euro și trei autoturisme

130
Vameșii au confiscat țigări în valoare de 12.500 euro și trei autoturisme - vamesiitigari1902-1519027584.jpg
În ultimele două săptămâni inspectorii Direcției Generale Vamale din cadrul ANAF împreună cu echipele canine au confiscat 475 cartușe de țigarete în valoare totală de 12.500 euro astfel:


Duminică, 4 februarie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal Porțile de Fier I ajutați de câinele Thor au descoperit 32 cartușe țigarete marca Ashima, fără marcaj fiscal, într-un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în România, condus de un cetățean român. Lucrătorii vamali împreună cu echipa canină și polițiștii de frontieră au descoperit țigaretele ascunse și nedeclarate într-un spațiu special amenajat în rezervor.


Vameșii au reținut în vederea confiscării bunurile împreună cu autoturismul folosit la săvârșirea faptei, s-a întocmit proces verbal de constatare pentru tragerea la răspundere penală a făptuitorului, fapta constituind infracțiune conform prevederilor art. 270, alin. 2, lit. b din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României modificată și completată.


Vameșii de la Halmeu au descoperit aproape 20 cartușe țigarete ascunse și nedeclarate în bara față a unui autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în Polonia, condus de un cetățean maghiar, vineri, 2 februarie a.c., iar în data de 10 februarie 2018, în pragurile autoturismului marca Volkswagen Passat înmatriculat în Ungaria condus de un cetățean maghiar în vârstă de 41 de ani au găsit 23 cartușe țigări. Țigaretele erau de proveniență Duty-Free și în conformitate cu legislația vamală în vigoare, inspectorii vamali au aplicat amenzi contravenționale în cuantum de 5.000 lei și au dispus confiscarea întregii cantități de țigări descoperite și confiscarea autoturismelor.


Miercuri, 07 februarie 2018, la Ungheni, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră Iași au confiscat 317 cartușe țigarete de contrabandă mărcile "Ashima" și "Hilton Lilac".


Acestea au fost descoperite ascunse în instalația de aer condiționat din podul trenului internațional 401 al Căilor Ferate din Moldova, care circula pe ruta Chișinău – București. Valoarea de piață estimată a țigărilor este de aproximativ 45.000 lei.
Persoanele implicate în săvârșirea faptelor au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 (cu modificările si completările ulterioare) cu amenzi în valoare de 20.000 lei.


Joi, 08 februarie 2018, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră Albița au confiscat, 83 cartușe de țigarete de contrabandă diverse mărci: "Marlboro", " Kent" și "Winston", cu timbru de acciză Republica Moldova. Acestea au fost descoperite într-un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean moldovean, disimulate în locașuri special amenajate realizate prin modificări aduse structurii autoturismului, prin sudarea unor compartimente în bordul, aripile spate și față ale mijlocului de transport. Valoarea de piață estimată a țigărilor este de aproximativ 10.000 lei.


Persoana implicată în săvârșirea faptei a fost sancționată contravențional în conformitate cu prevederile art. 653 alin. (2) lit.a din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin H.G. nr. 707/2006 (cu modificările și completările ulterioare) cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar autoturismul a fost reținut in vederea confiscării.     


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3049 secunde