Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina

164
Vasile Dîncu: Nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina - r50-1643190788.jpg

Articole recomandate

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus, azi, înainte de ședința CSAT programată pentru ora 13.00, că "nu se pune problema unei intervenții militare a NATO în Ucraina". Totodată, el a subliniat că nu se pune problema ca România să trimită soldați sau echipamente în Ucraina și a subliniat că nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor, scrie digi24.ro

Ministrul Apărării a precizat că există dorința aliaților din NATO de a fortifica flancul estic, de a aduce mai multe trupe și echipamente, dar deocamdată nu au fost stabilite termene.

"Chiar dacă nu se pune problema unei intervenții militare a NATO, sigur că vor fi consecințe în lanț asupra securității zonei și chiar asupra Europei, e vorba de lanțuri de aprovizionare cu energie, sistemul bancar. Vom fi specifici când se va termina CSAT.

Există dorința aliaților de a fortifica acest flanc estic, de a aduce mai multe trupe și echipamente în cazul unui conflict, nu avem termene, dar există proceduri foarte clare pentru fiecare. Când vom termina CSAT, vom putea vorbi și despre proceduri", a declarat ministrul Apărării.

Vasile Dîncu a declarat că nu se pune problema ca România să trimită soldați sau echipamente în Ucraina și a subliniat că nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor: "Nu se pune problema a trimite soldați sau echipamente în Ucraina. Dacă vă uitați în regulile NATO, nici NATO nu poate face asta. Dislocarea trupelor se poate face doar dacă este amenințată o țară membră a NATO. În cazul Ucrainei nu e vorba de asta.

Nu s-a discutat despre activarea rezerviștilor. Nu suntem în această situație."

El a precizat că în fiecare an, prin rotație, se face o verificare, un inventar al rezerviștilor și al stării lor.

Întrebat dacă România ar susține eventuale sancțiuni contra Rusiei, Vasile Dâncu a răspuns: "România face parte din NATO și își asumă obligațiile și proiectele comune. Dacă se va decide asta, și România va decide, dar pentru asta, procesul e unul colectiv, toate țările sunt consultate și se studiază exact situația concretă. România va avea ceva de spus și acolo", scrie digi24.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3777 secunde