Vasile Zelca: „Protestele dau roade. Guvernul a eliminat din proiect încetarea plății orelor suplimentare”

573

Articole de la același autor

Mii de polițiști și pensionari militari, din întreaga țară, au protestat joi, 21 septembrie, împotriva măsurilor de austeritate anunțate de guvernanți. Printre revendicările protestatarilor, din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual și din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, enumerăm: aplicarea, în integralitate, a Legii nr. 153/2017, în ceea ce îi privește pe angajații familiei ocupaționale de apărare și ordine publică, față de care Guvernul are încă restanțe salariale, promise, dar neachitate; scoaterea prevederilor privind pensiile militare de stat din proiectele legislative inițiate în temeiul PNRR, „dat fiind faptul că Legea nr. 223/2015 nu este inclusă între cele șase reforme propuse a fi realizate în vederea îndeplinirii obligațiilor asumate prin PNRR”, au arătat protestatarii.

O delegație a protestatarilor, din care au făcut parte Vasile Zelca, președintele SNPPC, și Ilie Truță, președintele SCMD Constanța, au mers la discuții la Ministerul Muncii, unde a fost primită de secretarul de stat Mădălin Cristian Vasilcoiu. Ulterior, delegația și protestatarii s-au deplasat la sediul Guvernului, unde însă nu au fost primiți de nimeni, lăsând listele cu revendicările.

„Concluzia principală: dincolo de orice promisiuni, de angajamentele verbale sau scrise ale guvernanților, protestele trebuie continuate, iar presiunea trebuie să fie continuă și din ce în ce mai mare! Avem experiențe similare nu tocmai fericite și, din discuțiile purtate cu decidenții politici, anterior, dar și acum, intuim că aceștia vor încerca să tragă de timp. Pentru noi, un lucru trebuie să fie clar: nu renunțăm, ba mai mult, trebuie să punem presiune pe ei, în continuare, prin diverse acțiuni sindicale!

Mulțumim tuturor celor care, într-o zi toridă de toamnă, și-au sacrificat timpul liber, pe care ar fi putut să-l petreacă alături de familie; au fost prezenți peste 400 de membrii SNPPC, din mai multe județe și structuri polițienești, și peste 100 de membrii SCMD, rezerviști care au venit la protestul inițiat de noi. Deși unii sunt sceptici, protestele dau roade! De la protestul de săptămâna trecută și până ieri, Guvernul a eliminat din proiectul Legii măsurilor de austeritate încetarea plății orelor suplimentare și a orelor prestate sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători legale.

Deci, rezultate sunt, dacă ne mobilizăm cu adevărat! Ideea este că trebuie să fim din ce în ce mai mulți, să arătăm că ne pasă cu adevărat de soarta drepturilor noastre, astfel încât presiunea nu numai să fie constantă, ci și din ce în ce mai mare!”, a transmis Vasile Zelca, președintele SNPPC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3457 secunde