VERDICT AMÂNAT PENTRU DAN VOICULESCU

184
VERDICT AMÂNAT PENTRU DAN VOICULESCU - danvoiculescumirare-1499768047.jpg
Magistrații Tribunalului București au amânat decizia în cazul eliberării condiționate a fostului senator Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, pentru data de marți, 18 iulie. 


În prima instanță, decizia a fost de liberare condiționată a omului de afaceri.


Dan Voiculescu execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA.


Un procuror de la DNA a spus în sala de judecată că Dan Voiculescu nu a dat dovezi temeinice de îndreptare în penitenciar și nu îndeplinește în acest moment condițiile pentru eliberare.

Procurorul a mai arătat că există o disproporție mare între cele 56 de zile câștigate de Dan Voiculescu pentru munca depusă în penitenciar, față de cele 330 de zile acordate pentru lucrările redactate. Reprezentantul DNA a mai cerut instanței să țină cont și de referatul Comisiei de la Penitenciarul Rahova, care nu a fost de acord cu eliberarea omului de afaceri.

"Comisia a stabilit că scopul pedepsei nu a fost atins. Trebuie analizat comportamentul condamnatului, care transpare în procesul verbal întocmit de Comisia de la Penitenciarul Rahova. Vă rog să analizați dovezile temeinice de îndreptare. Voiculescu nu a avut un comportament merituos, ci unul obișnuit al oricărei persoane condamnate. Inculpatul nu a achitat prejudiciul din dosarul în care a fost condamnat și nici măcar cheltuielile judiciare către statul roman", a mai spus procurorul, care a subliniat faptul că Dan Voiculescu contestă în instanțe decizia de latură civilă din dosarul ICA.

De cealaltă parte, avocatul lui Voiculescu, Florian Șurghie, a spus că omul de afaceri a avut un comportament normal în detenție și a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovadă de îndreptare.











Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Iunie 2016
Stire din Eveniment : Dan Voiculescu, audiat la DNA
Marţi, 06 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Dan Voiculescu RĂMÂNE în arest
Pagina a fost generata in 0.4326 secunde