Verdict final pentru familia care a tulburat apele DNA

204
Verdict final pentru familia care a tulburat apele DNA - 24244264461100-1522046273.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da azi sentința definitivă în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit cinci ani în spatele gratiilor.


În același dosar, omul de afaceri Răzvan Alexe a primit 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare, iar fostul director al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influență, și pe Mircea Cosma, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Omul de afaceri Răzvan Alexe a fost acuzat de trafic de influență și dare de mită și fostul director al Direcției Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, de luare de mită și abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada 2012 - 2013, Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma) și fostul deputat Vlad Cosma au pretins și primit de la trei reprezentanți ai unor societăți comerciale, denunțători în cauză, suma totală de 4.410.149 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societăți către două firme controlate în fapt de Răzvan Alexe.

Procurorii susțin că sumele de bani au fost pretinse și primite de cei doi în schimbul intervenției la persoane cu putere de decizie din cadrul CJ Prahova - și anume la Mircea Cosma și Daniel Adrian Alixandrescu (director executiv al Direcției Patrimoniu, având în subordine Serviciul Achiziții Publice și Contracte, precum și Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât societățile să obțină de la CJ Prahova trei lucrări de modernizare/întreținere a drumurilor, dar și pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde