Veste extraordinară despre vaccinul împotriva COVID-19

370
Veste extraordinară despre vaccinul împotriva COVID-19 - covid-1595181256.jpg

Articole recomandate

Un vaccin dezvoltat de Universitatea Oxford ar putea oferi protecție imunitară împotriva COVID-19. Testele pe oameni au dat rezultate promițătoare și acum se poate trece la o testare mai largă, pe mii de persoane, potrivit RFI.


Studiile pe oameni au arătat rezultate promițătoare, după ce echipa a descoperit că vaccinul ar putea oferi dublă protecție împotriva virusului. Probele de sânge prelevate de la voluntari, în studiile din prima etapă, au arătat că vaccinul a stimulat organismul să producă anticorpi și celule T. Potrivit unui articol din The Daily Telegraph, celulele T joacă un rol central în răspunsul imunitar al organismului.


David Carpenter, președintele Comitetului de Etică în Cercetare Berkshire, care a aprobat procesul de la Oxford, a declarat că echipa de cercetători este pe calea cea bună.


Când se estimează că vom avea vaccinul împotriva COVID-19


Nimeni nu poate da o dată finală. Lucrurile ar putea merge prost, dar realitatea este că, prin colaborarea cu o mare companie farmaceutică, acel vaccin ar putea fi disponibil pe care largă în jurul lunii septembrie și acesta este tipul de țintă la care vizează ei", a adăugat el.


Dezvoltarea vaccinului este susținută financiar de Guvernul Regatului Unit și de compania farmaceutică AstraZeneca. Directorul executiv al companiei a declarat luna trecută că studiile din prima etapă erau pe sfârșite și că a început un proces de fază trei, în care vaccinul va fi distribuit la mii de oameni, astfel încât să fie testat pentru eficacitate și siguranță.


Compania a ajuns la acorduri pentru a furniza aproximativ două miliarde de doze în întreaga lume, deși a recunoscut că nu e încă sigur că vaccinul va funcționa. Vaccinul urmează să fie testat pe mii de voluntari în faza următoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3787 secunde