Vești bune pentru șoferi! La sfârșitul lunii iunie va fi gata drumul dintre Năvodari și Constanța

735
5
Vești bune pentru șoferi! La sfârșitul lunii iunie va fi gata drumul dintre Năvodari și Constanța - fonddrumnavaodari-1461343367.jpg
Proiectul pentru modernizarea drumului care leagă orașul Năvodari de stațiunea Mamaia se apropie de sfârșit. Lucrările au început în primăvara anului 2014, având un termen de execuție de 18 luni. Ca majoritatea proiectelor începute în România, termenul a fost depășit din cauza firmelor care au executat lucrările. Potrivit administrației locale din Năvodari, proiectul va fi finalizat la sfârșitul lunii iunie a acestui an, în mijlocul sezonului estival. 


"Lucrările sunt terminate în proporție de 80% în acest moment și cred că drumul va fi gata până la 30 iunie. Mai avem de montat fântânile arteziene, de asfaltat sensurile giratorii. Dintre cele trei sensuri, am finalizat unul și mai avem două, de asfaltat integral. Lucrările în privința trotuarelor au fost finalizate în proporție de 60%, aceste lucrări fiind în strânsă legătură cu pistele de bicicliști. Continuăm lucrările la pasarela pietonală, am turnat încă o pilă, avem două culee", a declarat pentru "Cuget Liber", Adrian Constantin, șeful Serviciului Achiziții Publice din cadrul Primăriei Orașului Năvodari. 


"Sunt dezamăgit de modul în care s-au desfășurat lucrările"


Dezamăgirea a apărut în momentul în care lucrările au fost sistate timp de 3 luni, din cauza unui litigiu între constructorul drumului, asocierea de firme SC Teldrum SA, SC Imob Lux Construct SRL, SC Specialist Consulting SRL, și SC Enel SA. Motivul a fost reprezentat de obligația constructorului de a reloca rețelele electrice aflate pe amplasamentul drumului. Șoferii care și-au stricat mașinile în timp ce muncitorii dormeau pe șantier au cerut socoteală administrației locale. Cum puține persoane au știut că, de la data emiterii ordinului de începere și încheierii procesului verbal de predare al amplasamentului, responsabilitatea asupra stării drumului aparține constructorului, nervii au fost vărsați pe Primăria Năvodari și mai puțin pe cei cu adevărat vinovați. 


"Sunt dezamăgit de modul în care s-au desfășurat lucrările. În ultima perioadă au început să aibă un ritm mai bun, dar supărarea mare este că drumul a stat neamenajat mult timp, iar asta a supărat năvodărenii și inclusiv pe noi. Am făcut presiuni foarte mari pentru a se termina această lucrare. Partea bună este că vom avea până la urmă un drum frumos, iluminat, cu trotuare și patru benzi, ce nu a mai fost până acum", a mai adăugat Adrian Constantin. 


Pe mijlocul drumului dintre Năvodari și stațiunea Mamaia va fi montat un parapet de mică dimensiune, 0,5 metri, pentru a despărți sensurile de mers, dar astfel încât să nu încurce circulația. Costurile totale ale acestui proiect au fost de aproximativ 40 de milioane de lei. 


Comentează știrea

Ctean
23 aprilie 2016
Prostie

Renuntati la prostiile alea de sensuri giratorii pe portiunea de la iesire din mamaia cel putin pana hanul piratilor ,sint facute foarte in scurt sint niste porcarii nu stiu cine a putut sa conceapa asa ceva ,nu cred ca sint specialisti vai mama lor daca sint .

Iulian
23 aprilie 2016
Dragnea și PSD

Toate cele trei firme sunt deținute de Dragnea prin offfshoruri din Cipru și..Seychelles.Aici s-au distrus mii de mașini.Primăria putea amenda firmele prin amenzi zilnice,dar s-au închis ochii pentru că așa au bani de campanie..DNA-ul ar avea doar aici vreo trei ani de muncă și dosare...Chelaru și gașca lui și-au asfaltat curțile și-au ridicat vile ,stații de carburanți cu materialele și utilajele șantierului.Și să nu visăm aiurea...Se lucrează cu 15 muncitori,deci abia ăn vare 2017 poate e gata.

Liviu
23 aprilie 2016
Lucrare criminală făcută cu bună știință

Între Ovidiu și Constanța pe o anumită porțiune a șoselei, între cele două sensuri există un parapet criminal de beton care îngustează foarte mult banda a 2-a de pe fiecare sens. Un astfel de parapet se poate face cînd există spațiu suficient între cele două sensuri, adică doar dacă o astfel de șosea e proiectată de la început în acest fel; dar în cazul de față acest parapet mărește enorm probabilitatea de accidente! Ca și cum această crimă nu ar fi fost suficientă, în urmă cu un an a fost frezată banda 1 în vederea asfaltării, astfel că banda a 2-a a fost îngustată și mai mult; datorită frezării benzii 1, majoritatea șoferilor circulă pe banda a 2-a, mărindu-se astfel probabilitatea de accident. Creații abjecte ale iadului care vă ocupați cu această lucrare, cînd aveți de gînd să asfaltați șoseaua și să luați crima de parapet de beton din mijlocul șoselei?

Sofer
24 aprilie 2016
Liviu , esti fricos !

Volanul nu-i pentru tine , de ce tie frica de aia nu scapi ! Este suficient loc omule , numai ca tie iti este frica de spatiile mici......cati au murit inainte de a pune parapetul si cati dupa ? Inainte au fost foarte multe accidente din cauza cretinilor care intorceau peste linia continua iar acum ...accidente 0 ! Cred ca tu esti un posibil sofer criminal....asa simt !

Marius
24 aprilie 2016
@ Sofer

Vorbește și gura la tine pt. ca să nu tăcea. Precis ești un cocălar care te-ai gîndit sa-ți așterni în scris prostia dar, evident, fără să gîndești cîtuși de puțin la argumentele logice pe care le-a adus cel de la 3 ; el are perfectă dreptate în tot ce a scris. Băi curcă beată, indicat e ca înainte de a dechide gura, să gîndești, dar tu nu ai această posibilitate. Toate afirmațiile tale sunt stupide și indică un cocălar de șosea care foarte probabil va sfîrși intr-un șanț sau intr-un pom, lucru pe care ți-l doresc din plin ca să mai scape lumea de asfel de specimene imbecile. Îți recomand să participi la un concurs de prostie pt. că sigur vei ocupa locul 1.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4263 secunde