Veteranii de război, omagiați de Forțele Navale Române

14432
Veteranii de război, omagiați de Forțele Navale Române - x-omagiu-veterani-razboi-1682665245.jpg

Articole de la același autor

Marinarii militari participă la o serie de activități dedicate „Zilei Veteranilor de Război”, omagiată tradițional la 29 aprilie, în semn de recunoștință pentru sacrificiile făcute de înaintașii noștri pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a României. Această dată a fost stabilită prin Hotărâre de Guvern, în urma Înaltului Decret din data de 29 aprilie 1902, promulgat de Regele Carol I, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență, prin care a fost instituit, pentru prima dată, titlul de „Veteran de Război”.

În semn de respect și apreciere, vineri, 28 aprilie, marinarii militari din Forțele Navale, împreună cu reprezentanți ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război și ai Asociației „Alături de Eroi” au oferit cadouri unor veterani de război din garnizoanele Constanța, Tulcea și Brăila. Conducerea și reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale au participat vineri, 28 aprilie, începând cu ora 09.30, la ceremonia militară și religioasă de la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București.

Sâmbătă, 29 aprilie, militarii din Forțele Navale participă, alături de autorități locale și de veterani de război, la ceremonia de comemorare a eroilor căzuți la datorie, care va avea loc, începând cu ora 11.00, în Cimitirul Central, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, iar la Mangalia, începând cu ora 09.00, marinarii militari vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, de la Divizionul 50 Corvete.

Sâmbătă, 29 aprilie, marinarii militari de la fluviu participă, începând cu ora 10:00, la ceremonia militară și religioasă organizată de autoritățile publice locale la Troița Eroilor Marinari, de la Capela Militară din Tulcea. Infanteriștii marini cinstesc memoria eroilor care s-au jertfit în luptă prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, care se va desfășura începând cu ora 12.00, la sediul Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5434 secunde