Video VIDEO. Atenție la clipurile virale cu coloane militare! Ministerul Apărării susţine că circulă informaţii false pe reţelele de socializare

3250
1
VIDEO. Atenție la clipurile virale cu coloane militare! Ministerul Apărării susţine că circulă informaţii false pe reţelele de socializare - atentietrupe-1643104991.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale avertizează cetăţenii asupra informaţiilor false care au început să circule, în ultima perioadă, referitoare la mişcări de trupe militare, la noi în ţară.

În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.

„Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin trei-patru luni, fie de noi, fie de alți utilizatori. De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.

Am realizat, în videoclipul de mai jos, o recapitulare a acestor încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse. De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România. Şi acestea au fost prezentate în aceeaşi notă conspirativă, a mişcărilor neanunţate de trupe. Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații”, precizează reprezentanţii MApN.

Sursa video:  Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Comentează știrea

Socrate Toma
25 ianuarie 2022
Militarisme

Indiferent de momentul astronomic când au fost făcute asemenea înregistrări pe teritoriul țării noastre , ca cetățean al acestei țări îmi repugnă orice prezență de trupe străine pe teritoriul țării. A se reaminti condițiile pe care le-a impus România trupelor ruse în războiul ruso-turc din 1877.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5363 secunde