Video VIDEO EXPLOZIV / Momentul în care polițiștii de frontieră ÎI ÎMPUȘCĂ pe braconierii turci

7423
VIDEO EXPLOZIV / Momentul în care polițiștii de frontieră ÎI ÎMPUȘCĂ pe braconierii turci - braconieri5-1558445097.jpg

Articole de la același autor

Poliția de Frontieră a reușit ieri să prindă mai mulți braconieri turci care pescuiau ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.


Echipajul pescadorului, format din opt marinari, nu s-a supus somațiilor legale ale polițiștilor de frontieră și a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care polițiștii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei.
La aproape opt ore după ce a fost depistat cu ajutorul sistemului SCOMAR, ieri, în jurul orei 14.40, s-a reușit oprirea pescadorului turcesc, iar polițiștii de frontieră au procedat la abordarea ambarcațiunii, echipajul pescadorului fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R. Cu această ocazie, s-a constatat faptul că trei dintre marinari prezentau plăgi superficiale, provocate de ricoșeul gloanțelor la contactul cu suprafața apei – doi la nivelul picioarelor, iar al treilea la nivelul șoldului (zgârietură), sens în care li s-a acordat primul ajutor. Aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar la momentul acostării în Portul Mangalia au fost preluați de către Serviciul de Ambulanță Județean Constanța – substația Mangalia, fiind transportați la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 


De asemenea, pe fondul supraîncărcării pescadorului cu unelte de pescuit și pește, precum și a manevrelor bruște efectuate de marinari pentru a evita abordarea de către navele PFR, structura pescadorului a suferit daune, ceea ce a dus la scufundarea lui. 


În cauză, polițiștii de frontieră constănțeni vor efectua cercetări sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța față de marinari, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8097 secunde