Video VIDEO. Înșelăciuni cu firme de modeling, pe litoral. Plăteau 200 de lei să le fie promovat copilul în spoturi publicitare!

612
VIDEO. Înșelăciuni cu firme de modeling, pe litoral. Plăteau 200 de lei să le fie promovat copilul în spoturi publicitare! - 68780d16bdc4415487ec2b9eef4e5c3f-1596091785.jpg

Articole de la același autor

Comisarii Protecției Consumatorilor, împreună cu lucrători ai SICE, au desfășurat, aseară, o acțiune pe raza stațiunii Eforie Nord, unde au fost depistate mai multe persoane care, sub pretextul că reprezintă o companie de modeling, solicitau diferite sume de bani familiilor pentru a le promova în industria publicității.

De altfel, astfel de acțiuni s-au desfășurat, zilele trecute, și în stațiunea Mamaia. În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au efectuat verificări la sediul unei societăți comerciale cu punctul de lucru în stațiunea Mamaia, referitor la desfășurarea unei activități constatată de comisarii CJPC Constanța și considerată a se încadra în categoria practici comerciale înșelătoare, prin prestarea de servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceștia vor putea beneficia de promovare în media și în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea și efectuarea unor fotografii persoanelor interesate.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus 4 amenzi cotravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei și au emis decizii de încetare a activităților respective fiind, totodată, semnalat cazul către Inspectoratul Județean de Poliție Costanța, pentru continuarea cercetărilor în raport cu competențele acestora, stabilite de lege. 

Ca atare, polițiștii fac cercetări pentru înșelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005.

La momentul verificării, polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

CJPC Constanța subliniază că, și în ultimii doi ani, au mai existat reclamații pentru spețe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanță cu precădere, sancționate de asemenea, și avertizează consumatorii să manifeste atenție sporită față de astfel de situații și să sesizeze prompt instituțiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8957 secunde