Video VIDEO. Sute de kilograme de melci de mare, confiscate de polițiști

189

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au confiscat 303 kilograme melci de mare din specia rapană și 98 kilograme pește din specii diferite fără documente legale.
Ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, polițiștii de frontieră de la Midia au desfășurat, în baza unei informații, o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol, alături de reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, verificând un punct de lucru al unei societăți comerciale, situat pe plaja Corbu din județul Constanța.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 303 kilograme melci de mare din specia rapană și 98 kilograme pește din speciile somn, știucă, guvid și stavrid, pentru care administratorul societății comerciale, cetățeanul român M.S., în vârstă de 43 ani, domiciliat în municipiul Constanța, nu a putut prezenta documente legale pentru marfa deținută. 
Deoarece o parte din cantitatea de melci de mare și pește prezenta indicii improprii consumului, în data de 02.07.2014 va fi efectuată o expertiză de către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.
Întreaga cantitate de melci de mare și pește a fost indisponibilizată și predată în custodie unei societăți comerciale de profil, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de "deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui, icrelor sau produselor din pește".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4856 secunde