Video VIDEO. TRAGEDIE AVIATICĂ la Constanţa. Cei opt militari căzuţi la datorie, depuşi la Muzeul Militar

230
VIDEO. TRAGEDIE AVIATICĂ la Constanţa. Cei opt militari căzuţi la datorie, depuşi la Muzeul Militar - trupurile-1646401373.jpg

Articole de la același autor

Cei opt militari care au căzut la datorie în accidentele aviatice din județul Constanța au fost înaintați în grad, post-mortem, de ministrul apărării naționale și au fost decorați de Președintele României.

Astfel, pentru a onora memoria ofițerilor care și-au sacrificat viața săvârșind acte de devotament excepțional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredințate au fost conferite Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, căpitan-comandorului Bogdan Florin, locotenent-comandorului Niță Iosif-Costinel, căpitanului Pătrașcu Gheorghe-Sorin, sublocotenentului Banu Gelu, sublocotenentului Lateș Eduard-Cătălin și sublocotenentului Marinescu Ionuț, și Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, sublocotenentului Bosoi Sergiu și sublocotenentului Carp Vlad.

Militarii au fost înaintați în grad, post-mortem, conform ordinului ministrului apărării naționale, în baza prevederilor art.68 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, locotenent-comandorul (av) Bogdan Florin a fost înaintat în gradul de căpitan-comandor (pm), căpitanul (av) Niță Iosif-Costinel a fost înaintat în gradul de locotenent-comandor (pm), iar locotenentul (av.) Pătrașcu Gheorghe Sorin, în gradul de căpitan (pm).

La gradul de sublocotenent post-mortem au fost înaintați în grad maistrul militar principal (av.) Banu Gelu, maistrul militar clasa I (ma.) Carp Vlad, maistrul militar clasa a II-a (ma.) Bosoi Sergiu, sergentul (med.) Marinescu Ionuț și caporalul clasa a III-a (av.) Lateș Eduard-Cătălin.

Între timp, la Constanţa, au început pregătirile pentru înmormântarea militarilor. În urmă cu puţin timp, mai multe camioane ale Armatei au ajuns la Cimitirul Central, de unde vor prelua trupurile militarilor. Acestea vor fi depuse la Muzeul Militar Constanţa. Şase dintre militari vor fi înmormântaţi la Cimitirul Central din Constanţa şi doi în alte judeţe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6366 secunde