Viitorii maiștri militari, în instrucție la bordul fregatei „Mărășești”

163

Articole de la același autor

O grupă de 20 de elevi militari de anul al II-lea, de la diferite specialități ale Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, s-au aflat vineri, 23 octombrie, la bordul fregatei „Mărășești” pe durata exercițiului naval desfășurat alături de distrugătorul britanic HMS „Dragon”, în largul Mării Negre. 


Scenariul secvențelor de instruire în apele naționale și internaționale din Marea Neagră a cuprins exerciții de luptă antiaeriană, la care au participat și aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și un avion CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene.


Pentru elevii militari, vizita la navă a avut scopul de a-i familiariza cu tehnica specifică de la bordul unei fregate, cu particularitățile armamentului și ale misiunilor. Maiștrii militari din echipaj le-au explicat viitorilor lor colegi din Forțele Navale cum funcționează aparatura, care este rolul fiecărui specialist în cadrul unității de luptă și le-au dezvăluit care sunt așteptările pe care echipajul navei le are de la tinerii maiștri militari atunci când sunt, în sfârșit, repartizați pe funcții. 


La rândul lor, elevii militari au profitat de prilej pentru a vedea cât mai multe compartimente ale navei și pentru a adresa maiștrilor militari toate întrebările generate de aprofundarea teoriei. Faptul că au luat parte la un exercițiu naval a fost, spun ei, o experiență deosebită, care i-a făcut să conștientizeze adevărata importanță a tehnicianului la bordul navei de luptă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3132 secunde