Vindeau droguri adolescenților din Constanța. Grupare infracțională, destructurată de polițiști

1269
Vindeau droguri adolescenților din Constanța. Grupare infracțională, destructurată de polițiști - fotofondvindeaudroguri-1583790982.jpg

Articole de la același autor

După o muncă de aproape un an de zile, polițiștii constănțeni au reușit prinderea unui grup infracțional care aducea în țară droguri din China, pe care apoi le vindea adolescenților. 10 persoane au fost arestate și alte cinci au fost plasate sub control judiciar, iar marfa găsită a fost confiscată.


Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii DIICOT – ST Constanța, au efectuat, la finele săptămânii trecute, 36 de percheziții domiciliare, dintre care 35 în municipiul Constanța, într-un dosar penal de trafic de droguri de risc.


"În urma acțiunilor, au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, nouă ghivece cu plante de cannabis și 8.904 țigarete. De asemenea, au mai fost indisponibilizate trei laptopuri, 71 telefoane mobile, cinci cartele sim, două cântare electronice de mare precizie, nouă grindere și 13.370 de lei și 850 de euro", precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Andreea Iliescu.


Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele interzise din China, utilizând aplicații criptate, iar coletele sosite ar fi ajuns pe alte nume decât ale persoanelor în cauză. 


"Persoanele care ar fi cumpărat substanțele interzise ar fi provenit din rândul tinerilor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din Constanța, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și jandarmi", a mai spus reprezentantul IPJ.
14 persoane, reținute inițial, și încă o persoană cu care ar fi colaborat în activitatea infracțională au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. 10 dintre acestea sunt, în prezent, arestate pentru o perioadă de 30 de zile, iar alte cinci persoane au fost plasate sub control judiciar.


Familii întregi de infractori și recidiviști
Potrivit anchetatorilor, grupările de criminalitate organizată s-au reconfigurat, cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Astfel, polițiștii susțin că aceste grupări sunt formate din familii întregi care se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite, trafic de droguri. Mai mult decât atât, știu cum să se ferească de oamenii legii, deoarece cei mai mulți membri ai famiilor respective au fost condamnați în alte cauze penale, fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave, cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc o parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești.


"În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China, utilizând aplicații criptate, iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării. Clienții proveneau din rândul tinerilor și, uneori, din rândul adolescenților. Activitatea de documentare s-a derulat pe parcursul a nouă luni și a fost coordonată de DIICOT-ST Constanța", precizează surse apropiate anchetei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3508 secunde