Violul ar putea fi pedepsit, în anumite condiții, chiar și cu închisoarea pe viață

343
1
Violul ar putea fi pedepsit, în anumite condiții, chiar și cu închisoarea pe viață - viol14265331841434173435-1519423126.jpg

Articole recomandate

Violul și agresiunile sexuale ar putea fi pedepsite mult mai drastic, pedepsele putând ajunge, în anumite situații, până la detenția pe viață. Măsurile sunt prezente într-un proiect de modificare a Codului penal, care se află în prezent la Senat pentru dezbatere, scrie avocatnet.ro


Concret, proiectul de act normativ prevede majorarea pedepselor pentru viol și agresiune sexuală. Astfel, pentru infracțiunea de viol, adică raportul sexual săvârșit prin constrângere, punere în imposibilitatea de a se apăra ori de a-și exprima voința sau profitând de această stare, se propune pedeapsa cu închisoarea de la zece la douăzeci de ani, față de pedeapsa actuală, care este închisoare de la trei la zece ani.

În cazul în care violul are ca urmare și moartea victimei, pedeapsa propusă este una singură, și anume detenția pe viață, spre deosebire de pedeapsa actuală, care este de închisoare de la șapte la optsprezece ani.





Comentează știrea

Parinte
25 februarie 2018
Violul

Ar trebui să fie închiși pe viață și cei care violează copii.Avem o legislație prea blândă in privinta asta și coroborat cu sărăcia de la noi din tara,s-au aciuat o groaza de profil și din alte țări care scapă de pedepse aproape fluierand,chiar dacă au nenorocit copii.In opinia mea,violarea unui copil este echivalentă cu o crimă.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6292 secunde