Vizita președintelui Comitetului Militar al Uniunii Europene

310
Vizita președintelui Comitetului Militar al Uniunii Europene - vizitapresedinteluicomitetuluimi-1395647110.jpg

Articole de la același autor

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a avut o întrevedere la sediul MApN cu generalul Patrick de Rousiers, președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene. Consiliul European din decembrie anul trecut a fost una dintre temele pe care cei doi au dezbătut-o, ambii fiind de părere că reuniunea a marcat procesul de consolidare a Politicii de Securitate și Apărare Comună pe termen mediu și lung. Președintele Comitetului Militar al UE a adus în discuție participarea la operații sub egida Uniunii Europene, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa reafirmând faptul că țara noastră va continua misiunile pe care și le-a asumat în fața partenerilor internaționali. 
"Vizita președintelui Comitetului Militar al UE reprezintă o oportunitate pentru a face cunoscută poziția și interesele naționale referitoare la participarea Armatei României la operații/misiuni sub egida Politicii de securitate și apărare comune (PSAC)", a spus Dușa. 
De asemenea, ministrul Mircea Dușa a afirmat faptul că România este interesată de identificarea acelor programe și proiecte cu potențial de cooperare care să contribuie la dezvoltarea capacităților militare necesare prevederilor PSAC. 
Generalul Patrick de Rousiers a fost primit și de către șeful Statului Major General, general locotenent Ștefan Dănilă, care a apreciat vizita ca fiind utilă pentru că oferă o imagine clară asupra posibilităților României de a contribui la eforturile de apărare comunitare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0099 secunde