Vor pedepse mai mici pentru trafic de persoane, viol și proxenetism

1654

Articole de la același autor

Pe rolul Curții de Apel Constanța se află și apelul formulat de trei tineri împotriva sentinței Tribunalului Constanța prin care au fost condamnați la pedepse grele cu închisoarea pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate, viol și trafic de persoane și proxenetism. Instanța a stabilit pentru data de 24 ianuarie o nouă ședință de judecată, dată până la care persoanele implicate își vor pregăti apărarea.
La începutul anului trecut, Tribunalul Constanța a constatat că Mircea Paraschiv, Cosmin Donciu și Daniel Pătrașcu se fac vinovați de comiterea faptelor. În aceste condiții, Paraschiv ar trebui să execute 7 ani de închisoare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și trafic de minori, Patrașcu a fost condamnat la 6 ani pentru viol și trafic de minori, iar Donciu la 5 ani pentru trafic de persoane și proxenetism. De asemenea, Pătrașcu și Paraschiv sunt obligați la plata sumelor de 5000 lei, respectiv 3000 lei către două părți vătămate, reprezentând daune morale. Între timp, una dintre persoanele judecate, Claudiu Radu Puiu, a decedat într-un accident rutier.
Indivizii au fost trimiși în judecată în luna februarie 2003, ca urmare a unei plângeri depuse de o minoră care a reclamat că ar fi fost victima infracțiunilor de lipsire de libertate, viol și trafic de persoane. La rândul lor, alte două minore îi acuzau de trafic de minori. În urma perchezițiilor domiciliare, la locuința lui Paraschiv ar fi fost găsite două filme cu fotografii ce expuneau imagini din timpul actelor sexuale. O martoră, Mariana Didina Târpan, ar fi declarat pe parcursul urmăririi penale că, la sfârșitul anului 2002, a plecat, însoțită de doi dintre indivizi în Spania pentru găsirea unui loc de muncă, cheltuielile pentru obținerea pașaportului și a biletelor de avion fiind suportate de Paraschiv și Pătrașcu. În scopul recuperării banilor, cei doi i-ar fi propus să se prostitueze și chiar ar fi încercat să o violeze.
În cursul investigațiilor, o minora făcut referire la trei dintre indivizi, implicați în prostituție și proxenetism: Claudiu Puiu Radu și Cosmin Donciu. La domiciliile lor ar fi fost găsite o serie de probe (bilete de avion, pașapoarte etc.) care demonstrau că mai multe tinere căzuseră în plasa tinerilor, fiind obligate la rândul lor să se prostitueze și în străinătate. Două dintre ele ar fi declarat că, în decurs de 4 luni, au întreținut raporturi sexuale cu aproape 250 de bărbați.
Betty FRIPIS

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6217 secunde