Vrei să fii scafandru? Înscrie-te la cursul de inițiere, organizat la Constanța

425
Vrei să fii scafandru?  Înscrie-te la cursul de inițiere, organizat la Constanța - vreisatefaciscafandru1567796018-1569836356.jpg

Articole de la același autor

Școala de Scafandri organizează, în perioada 30 septembrie - 22 noiembrie, un curs de inițiere scafandru, la care vor participa 19 persoane, atât din structurile subordonate Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Forțelor Terestre și Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale, precum și din afara Ministerului Apărării Naționale. 


Obiectivul general al cursului îl reprezintă formarea profesională a participanților, ca scafandri autonomi cu circuit deschis, și atestarea lor, pentru executarea în siguranță a activităților de scufundare cu aer comprimat până la adâncimea de 25 de metri. 
În cele opt săptămâni de pregătire, cei 19 cursanți vor parcurge patru module de pregătire, care vor cuprinde noțiuni și aspecte teoretice, adaptarea organismului la mediul acvatic, inițierea în scufundare și aplicații practice ale scufundărilor. Aceste module se vor desfășura la sediul Centrului de Scafandri, în bazinul de înot al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și în raioane ale Mării Negre. 


Absolvenții cursului de inițiere vor primi un certificat eliberat sub autoritatea Ministerului Educației Naționale și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, care le va oferi oportunitatea de desfășurare a activității de scafandru profesionist, atât pe teritoriul României, cât și în granițele celorlalte state din Uniunea Europeană. 


În cei peste 50 de ani de activitate, Centrul de Scafandri, unica instituție acreditată de reglementările naționale din România pentru formarea profesională a scafandrilor, a atestat peste 3.000 de scafandri militari și civili, prin diferite tipuri de cursuri, pentru toate gamele de adâncimi și pentru diferite tipuri de lucrări subacvatice și aparate de respirat sub apă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6221 secunde