Vreme rea la Constanța / Atenție șoferi! Ce spun polițiștii

794
Vreme rea la Constanța / Atenție șoferi! Ce spun polițiștii - ninsoarealexi21448453386-1451383455.jpg

Articole de la același autor

Au început să cadă primii fulgi de nea, iar polițiștii le recomandă tuturor conducătorilor auto să fie prudenți la volan.

"Poliția Română recomandă respectarea regulilor de circulație, precum și a indicațiilor polițiștilor aflați în trafic, mai ales în contextul atenționărilor meteorologice din care reiese că vremea se va răci, vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații, predominat sub formă de ninsori, existând riscul apariției poleiului.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule, atât în localități cât și în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranță, deoarece distanța de frânare în condiții de carosabil umed ori acoperit de zăpadă sau polei, este mult mai mare. Aceștia trebuie să evite să acționeze brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece pot derapa foarte ușor!

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic și să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiții de siguranță!

NU UITAȚI! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", spun oamenii legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1932 secunde