Vremea rea a revenit. Cele mai importante sfaturi din partea polițiștilor

157
Vremea rea a revenit. Cele mai importante sfaturi din partea polițiștilor - vremearea-1521388970.jpg

Articole de la același autor

Conform informărilor primite de la meteorologi, în perioada 18-22 martie, în întreaga țară vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Pe fondul intensificărilor de vânt, în această perioadă se va semnala viscol. În acest sens, polițiștii recomandă șoferilor să acorde un plus de atenție și concentrare la volan.

Ploaia, lapovița, ninsoare și vântul îngreunează circulația rutieră. De aceea, șoferii sunt îndemnați să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare, în astfel de condiții, este mult mai mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi și abaterea de la trasa ideală de rulare.

"Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviței/ninsorii, folosirea luminilor de către toți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. În aceste condiții, polițiștii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă", recomandă polițișii rutieri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8314 secunde