Zeci de kilograme de pește, confiscate de polițiști

244
1
Zeci de kilograme de pește, confiscate de polițiști - peste-1448623381.jpg

Articole de la același autor

Ofițerii Gărzii de Coastă au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pe canalul Sulina. Joi, în jurul orei 11.00, oamenii legi au oprit o ambarcațiune cu motor în care se aflau cetățenii români F.P.A., în vârstă de 29 de ani și I.M., de 44 de ani.


În urma controlului, în ambarcațiune au fost găsite unelte de pescuit comercial (450 de cârlige) și cantitatea de 24 kilograme pește din speciile somn și șalău, pentru care cei doi bărbați, domiciliați pe raza județului Tulcea, nu au putut prezenta documente legale.

De asemenea, oamenii legii au acționat pe lacul Bondar unde au observat, abandonate în apă, două ansambluri de setci tip plasă monofilament în lungime de aproximativ 1.000 de metri, cu o captură de 107 kilograme pește din specia caras.


"În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de pește, care a fost predată spre valorificare unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, uneltele și plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 1 kilometru au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "nedeținerea licenței/autorizației de pescuit comercial", "deținerea și folosirea la pescuit de către persoane neautorizare a uneltelor de pescuit comercial" și "utilizarea plaselor tip monfilament", fapte prevăzute și sancționate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată și aprobată prin Legea 317/2009", se arată într-un comunicat remis de Garda de Coastă.



Comentează știrea

garcea
27 noiembrie 2015
militienii vor bani multi

au confiscat pestele de la pescari ca să îl mănânce ei si sefii ca de se apropie sf.Andrei sau sf.Nicolae.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Prins cu peștele  în portbagaj
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Tone de motorină furate de la o navă
Pagina a fost generata in 0.461 secunde