Zeci de mii de ornamente de Crăciun nedeclarate, descoperite în Portul Constanța

109
Zeci de mii de ornamente de Crăciun nedeclarate, descoperite în Portul Constanța - ornamente-1474281443.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și lucrătorii vamali au identificat în Portul Constanța Sud Agigea un container sosit din China, în care se aflau 60.000 ornamente de Crăciun, bunuri ce nu fuseseră declarate la intrarea în țară.


La sfârșitul săptămânii trecute, în urma controlului de frontieră efectuat de o echipă comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali în Portul Constanța Sud Agigea, asupra unui container sosit din China, pe adresa unei societăți comerciale cu sediul în municipiul București, au fost descoperite 60.000 ornamente de Crăciun, care nu fuseseră declarate la intrarea în țară.


Întreaga cantitate de bunuri, evaluată la 240.000 lei, a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de "folosirea de acte nereale față de autoritatea vamală", faptă prevăzută și sancționată de art. 272 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.


Pagina a fost generata in 0.8156 secunde