Zeci de percheziții și rețineri, ieri, în cazul jafurilor de la Constanța și Năvodari

2135
Zeci de percheziții și rețineri, ieri, în cazul jafurilor de la Constanța și Năvodari - d858f4749c9c5a0c6801f706c5f45d2c.jpg
Aproximativ 10 persoane au fost reținute, ieri, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, ca fiind implicate în jafurile care au avut loc la casele de schimb valutar din Constanța și Năvodari, în vara acestui an. Tot ieri, la aproximativ 20 de locații din localitățile Constanța, Medgidia și Mihail Kogălniceanu au avut loc percheziții, în vederea descoperirii indiciilor și probelor care ar putea să rezolve cazu-rile înregistrate de polițiști, până acum, la capitolul "autori necunoscuți".
În urma audierilor de către polițiști, în cursul zilei de astăzi, suspecții urmează să fie prezentați procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța cu propunerea de arestare preventivă.
Amintim că, la data de 3 iulie, la un magazin de bijuterii din Năvodari, două vânzătoare au fost amenințate cu o sabie și un pistol de indivizi mascați care au fugit cu bijuterii în valoare de 120.000 de euro. Una dintre ele a fost lovită în zona spa-telui, dar a reușit să apese butonul de panică.
Atacul s-a petrecut în jurul prân-zului și nu a durat mai mult de două minute. Unul dintre hoți era înarmat cu un pistol, iar cel de-al doilea cu o sabie al cărei pat l-a folosit să o lovească pe una dintre vânzătoare în spate.
La sfârșitul lunii, pe 28 iulie, o nouă spargere i-a pus în alertă pe polițiști.
Doi bărbați au jefuit, la ora prân-zului, o casă de amanet din centrul Constanței. Până la sosirea polițiș-tilor, hoții au reușit să fugă cu 11.000 de lei și mai multe bijuterii. Cei doi, cu fețele acoperite, au dat buzna în clădire, unde, înarmați cu pistoale, au intrat în spatele ghișeului forțând ușa. În acel moment, vânzătoarea s-a speriat și a fugit într-un birou alăturat, fără a acționa butonul de panică. Hoții au pătruns imediat în spatele ghișeului, de unde au luat dintr-un sertar suma de 11.000 de lei și mai multe bijuterii. În maximum un minut, cei doi indivizi s-au făcut nevăzuți, fiind preluați, cel mai probabil, de o mașină care îi aștepta în apropiere.
Pe 19 august, a avut loc cel mai recent jaf, produs după tiparul celui de mai sus. Doi bărbați, cu fețele acoperite de cagule, au intrat în jurul orei 10 în incinta casei de schimb valutar de lângă autogară și au spart geamul de la ghișeu. Indivizii au amenințat-o pe casieră cu un pistol și un cuțit, obligând-o să le dea toți banii. Speriată, femeia le-a dat toată suma aflată în seif, aproximativ 40.000 lei, după care cei doi au fugit pe jos până în zona Gării, unde îi aștepta o mașină.
Imediat după spargere, casiera a acționat butonul de panică, în doar patru minute la fața locului sosind un echipaj de poliție, dar și reprezen-tanți ai unei firme de pază private. Casa de schimb valutar avea grave deficiențe la capitolul securitate, fiind amendată în acest sens de poliție cu 1.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6104 secunde