Zeci de tone de gunoaie, returnate firmei care le exportase în România. Importatorul primea 2.000 de euro de camion

242
Zeci de tone de gunoaie, returnate firmei care le exportase în România. Importatorul primea 2.000 de euro de camion - gunoi-1587145471.jpg
Apoximativ 46 de tone de gunoi municipal, expediat din Anglia, la Strehaia, au fost făcute retur de autoritățile din Mehedinți. Deșeurile se vor întoarce la firma din Marea Britanie pe cheltuiala englezilor.


Zeci de tone de gunoi au fost descoperite, în urmă cu câteva zile, într-un camion, pe un drum din Mehedinți. În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu și polițiștii din Mehedinți au stabilit că deșeurile erau expediate din Anglia și urmau să ajungă la o firmă din Strehaia.


Potrivit unor surse din anchetă, pentru fiecare camion cu gunoaie, reprezentanții firmei din Strehaia primeau între 1500-2000 de euro, plus cheltuielile de transport.


Vineri, aproximativ 46 de tone de deșeuri au fost ambalate de autorități și au fost expediate înapoi, în Anglia, firmei care le-a trimis în România, potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Mehedinți.




"Întreaga cantitate de deșeuri este încărcată, în aceste momente, în două TIR-uri. Va fi returnată expeditorului. În cauză s-a instrumentat dosar penal. Colaborăm în această speță împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin și Poliția Mehedinți. Tot ce înseamnă costurile de returnare a deșeurilor vor fi suportate de expeditor", a declarant Cătălin Tutilescu, comisar șef Garda de Mediu Mehedinți


Patronul firmei din Strehaia este cercetat penal pentru transport ilegal de deșeuri.


Potrivit autorităților din Mehedinți, există informații conform cărora 15 camioane încărcate cu gunoaie ar trebui să ajungă, în această perioadă, din Anglia la Strehaia. Comisarii de mediu și polițiștii sunt în alertă și fac controale în trafic.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0041 secunde