Zi importantă pentru pompierii constănțeni

160
Zi importantă pentru pompierii constănțeni - ziimportanta-1476289931.jpg
Pompierii constănțeni marchează astăzi "Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", dată stabilită ca mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene, inclusiv prevenirea, atenuarea efectelor și pregătirea împotriva dezastrelor.

Având în vedere dispunerea geografică și amploarea dezvoltării economice, județul Constanța este expus majorității categoriilor de hazarde naturale care se pot produce. Pentru diminuarea și reducerea efectelor provocate de astfel de dezastre naturale, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța sunt constituite echipe specializate pe diferite tipuri de riscuri care intervin atunci când situația o impune.

Pentru prevenirea, diminuarea și reducerea riscurilor dezastrelor naturale, reprezentanții I.S.U. "Dobrogea" desfășoară, în decursul anului, o gamă variată de activități, dintre care cele mai semnificative sunt convocări și instructaje de pregătire în domeniul situațiilor de urgență cu factorii care au responsabilități în domeniul situațiilor de urgență. De asemenea, se efectuează și exerciții de alarmare publică cu angrenarea tuturor factorilor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1418 secunde