Zi plină pentru Poliție: zeci de percheziții, mii de sancțiuni și sute de permise reținute

314
Zi plină pentru Poliție: zeci de percheziții, mii de sancțiuni și sute de permise reținute - xperchezitii-1642683578.jpg
Poliția Română a desfășurat, joi, 13 acțiuni de amploare și 77 de percheziții domiciliare în dosare penale referitoare la săvârșirea de fapte grave, precum trafic de droguri de risc și droguri de mare risc, furt calificat din societăți comerciale, obținerea, în mod ilegal, de indemnizații pentru creșterea copilului. Într-unul dintre dosarele penale, activitățile desfășurate, sub coordonarea procurorilor de caz, vizează destructurarea unei grupări infracționale specializate în falsificarea unor documente de angajare. În baza acestor documente, 66 de persoane ar fi primit indemnizații pentru creșterea copilului cuprinse între 2.000 și 8.000 de lei/lună și ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei.

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, peste 27.000 de efective MAI au desfășurat acțiuni pentru combaterea faptelor nelegale și pentru descurajarea activităților care pot pune în pericol siguranța cetățenilor, asigurând, în același timp, intervenția în sprijinul oamenilor în cazul unor situații de risc. Angajații din structurile operative ale MAI au intervenit la 4000 de evenimente, aproximativ 2.400 fiind pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și celelalte 1.600 pentru gestionarea unor situații de urgență. De asemenea, au fost executate 7 misiuni aero-medicale. Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 11 persoane și a fost acordată asistență medicală pentru peste 1.250 de persoane.

Echipajele de poliție și jandarmerie au prins în flagrant 120 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 128 de fapte penale. Totodată, polițiștii au depistat 20 persoane urmărite național sau internațional.

În urma acțiunilor desfășurate de polițiști au fost aplicate peste 8.600 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea amenzilor depășește 2,5 milioane de lei, iar a bunurilor confiscate 278.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 582 de permise de conducere și 232 de certificate de înmatriculare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0744 secunde