"Zidul morții" din Cimitirul Central, dărâmat de la un capăt la altul

820
Mai mulți muncitori au început, ieri, să demoleze gardul Cimitirului Central, la patru zile după ce mai multe plăci din acesta au căzut, în urma incidentului o persoană murind, iar alta fiind rănită.
Lucrările de demolare sunt efectuate de echipe de muncitori angajate de societatea care are cimitirul în administrare.
Inițial vor fi dărâmate douăsprezece plăci aflate în continuarea celor căzute săptămâna trecută, după care se va stabili dacă este necesară demolarea unei părți mai mari.
Directorul Inspectoratului Județean în Construcții Constanța, Gigi Chiru, a cerut încă din ziua în care s-a petrecut incidentul demolarea de urgență a bucății respective de gard și realizarea unei expertize a întregii împrejmuiri.
"În paralel am solicitat proprietarului, adică Primăriei Constanța, să ne prezinte autorizația de construire, cartea tehnică a construcției și proiectul tehnic, pentru că personal cred că acel gard a fost construit de un amator", a declarat Gigi Chiru.
În cursul zilei de joi, un om a murit și altul a fost rănit după ce o porțiune din zidul Cimitirului Central din Constanța s-a prăbușit pe strada pe unde treceau doi bărbați. Pensionarul Ion Ciubotaru, de 63 de ani, și inginerul Emilian Vuță, de 58 de ani, se deplasau pe jos, spre oraș, în momentul în care s-au trezit cu zidul cimitirului peste ei. În urma tragediei, Ciubotaru a decedat pe loc, iar Vuță a ajuns cu răni grave la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde