Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române, sărbătorită la Capu Midia

46915
Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române, sărbătorită la Capu Midia - x-ziua-aviatiei-1689854490.jpg
Este mare sărbătoare în familia aviatorilor: 20 iulie este Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române, data la care este prăznuit și ocrotitorul spiritual al aviatorilor, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.

Ca unitate subordonată Statului Major al Forțelor Aeriene, Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană a celebrat ziua prin două ceremonii - militară și religioasă - activități la care au participat și familiile şi rudele militarilor și personalului civil contractual, precum și rezerviști care au servit Patria, de-a lungul timpului, la Capu Midia.

Comandantul Școlii, colonelul Viorel-Eugen Bitan, le-a transmis tuturor celor prezenți un călduros „La mulți ani!”, sănătate, putere de muncă, perseverență în tot ceea ce fac, obiective îndeplinite cu success și să rămână loiali armelor și specialităților din care fac parte.

Tot astăzi, au fost comemorați toți aviatorii care au făcut sacrificiul suprem în serviciul aviației române și omgiați pionierii aviației românești: Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă sau Elie Carafoli.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4395 secunde