Concurs Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită la Topraisar

1657

Articole de la același autor

Ieri, de Ziua Forțelor Terestre, militarii Batalionului 341 Infanterie Topraisar au pregătit o serie de activități. Astfel, la ora 9,15, la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie "Constanța" ridicat în garnizoana Topraisar a avut loc un ceremonial militar religios, depuneri de coroane de flori și defilarea gărzii de onoare în prezența oficialităților civile și militare, veterani de război și cadre militare în rezervă și în retragere.
Alături de comandantul Batalionului 341 Infanterie, locotenent colonel doctor Vasile Vreme, au mai depus flori în cinstea militarilor care și-au dat viața pentru Patrie copiii de la Grădinița din Topraisar.
După jumătate de oră, în poligonul de instrucție al unității, o subunitate de militari a prezentat un exercițiu demonstrativ, având ca temă pregătirea militarilor în vederea participării la misiunea care se va desfășura în Teatrul de Operații din Irak.
În perioada august 2008 - februarie 2009, Batalionul 341 Infanterie de la Topraisar va participa la Operațiunea "IRAQI FREEDOM" din teatrul de operații din Irak. Pe timpul participării la misiune militarii din Topraisar vor desfășura o gamă largă de activități cum ar fi paza și securitatea unor puncte critice, paza taberei, asigurarea securității operațiilor logistice și misiunilor umanitare și CIMIC (cooperare civili - militari) în zona de responsabilitate, reacția organizată și oportună în cazul unor ambuscade și atacuri izolate executate prin surprindere și misiuni de luptă.
Potrivit lt. col. dr. Vasile Vreme, începând cu data de 1 aprilie militarii au început pregătirile pentru misiune. La misiunea din Talil - Irak vor participa 400 de militari din cadrul Batalionului 341 Infanterie. Unii dintre ei nu se află la prima misiune internațională, având la activ operațiuni desfășurate în teatrele de operații din Afganistan, Kosovo și Irak.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.303 secunde